FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ENDEKSLER KRITİK SEVİYELERDE. YÜKSELİŞ VE REALİZELER HIZLI YAŞANABİLİR!

Öncelikle bu başlıktan da anlayacağınız gibi, bir süredir hisse bazlı düşünün önerimizi sürdürüyoruz. Endeks bazında baktığımı zaman, krıtik seviyelerin eşiğindeyiz.

Dow için geçen hafta 27 Eylül tarihinde yazdığım '' Realizeler kafanızı karıştırmasın, endeks için 70.000 hayal değil '' başlıklı yazımda da belirttiğim 11.100-200 seviyesinin eşiğindeyiz. Burası ciddi bir direnç olacaktır diye düşünüyorum. Bu seviyelerde çok sert ve hızlı hareketler yaşanabileceği için çok dikkatli olmakta fayda var. Dow bu direncini kırabilirse, 11.400'e yönelir ki, çok ciddi bir direnç kırılmış ve yeni hedefi de kademeli olarak 12.000 olmuş olur.

Kişisel kanaatim, Dow 11.100-200 seviyeleini görse de ilk hamlede geçemeyip, 10.750 seviyesine doğru bir realize yaşadıktan sonra bu hareketi yapmasını bekliyorum.

Imkb için de, 67.700 yakın direnç olarak önümüzde duruyor. Şimdilik eğer Dow da 11.200 direncini kırıp, daha yukarıdaki belirttiğim hedefe doğru gidemezse, İmkb de 67.000- 67.500 direncini kırmak için çok ısrarcı olmayabilir. Eğer bu direnç kırılırsa, önceki yazılarımda belirttiğim 70.000 hedefi beklentimiz olabilir.

VOB için de, yine 27 Eylül'deki aynı beklenti yazımda belirttiğim 85.000 hedefi gerçekleşti. Onun için de, dün gördüğü 85.450 seviyesinin yakın direnç olmasını bekliyorum. Bu seviyeyi kırabilirse, aynı yazıda belirttiğim 90.000 yeni hedefi olur.

Endeksler için realize olmadan , dirençlerin kırılıp, bir sonraki hedeflerine yönelmelerini şimdilik beklemiyorum. Ama görüyorsunuz ki, borsaya çok ciddi paralar giriyor. Eğer paranın gücü bizim gibi düşünmez de, dirençleri kırdırırsa, yeni hedeflerin beklentilerine göre davranılması doğru olur. Bu seviyelerden olası gevşemelerde , İmkb ve VOB için en fazla bin puanı geçmeyecek düzeltm hareketleri bekliyorum. Bu realizeler seans içinde de benzer puanlarla yaşanıp bitebilir. Kısacası genel endeksler için net olamadığımız zamanlarda, hisse bazlı düşünmek her zaman daha doğrudur.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler