FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İMKB İÇİN 62.000 KIRILDI DEMEK ERKEN OLABİLİR !

İmkb dün de tüm zamanların en yüksek kapanış rekorunu kırarak 62.260 seviyesinden kapandı. Yaklaşık iki hafta öncesinden beri dikkat çektiğim 62.000 seviyesinin üstünde kapatmış olmamıza rağmen, henüz 62.000 kırıldı demek için erken diye düşünüyorum.

Endeks ve birçok hisse grafiklerinde dünkü açılışla, Gap denen teknik boşluklar oluştu. Özellikle endeks için bu Gap in kapanması 60.800 seviyesi görülürse gerçekleşeceği için, ben bu riskin göz ardı edilmemesi gerekir diyorum.

Bugün gelebilecek çift haneli bir büyüme rakamı , 62.000 seviyesinin yukarı kırılmasını destekleyebilir.

Ancak hemen belirtmek istiyorum ki, demek istediğim endeksin düşüşe başlaması gerektiği değil, sadece teknik manada 60.800 görülüp de, sonra olabilecek bir yükselişin daha sağlıklı teknik grafikler oluşturacağı ve alımın daha kuvvetli gelebileceğini ifade etmeye çalışıyorum.

En az iki gün 62.000 üstünde kapanış yapmadan , endeksten ziyade hisse bazlı hareketlere önem vemeye çalışacağım. Bu konuda da, şunu belirtmek istiyorum ki; endeksteki gap görüntüsü tüm hisseler için geçerli değil. Bazı hisselerde bu gap'ler yok. O nedenle bazı sorulara genel bir cevap vermek istiyorum. Endeksteki gap ifadelerini birebir hisseler için de düşünmeyin. Olan hisseler olası bir gap gevşemesinden etkilenirken, gap boşluğu olmayan hisseler ise, bağımsız yükseliş hareketleri gösterebilirler.

Dow future için de, 10.569 üstüne çıkılırsa 10.670, yok eğer 10.476' nın altına inilirse de 10.370' e doğru bir düşüş yaşanabilir. Dow 'un olası hareketi de, bizim endeksin yönü için etkili olacağını unutmamak lazım.

NOT: Güne başlarken ilk bekleni yazılarımı genelde VOB başlamadan evvel sitemde yayına koymuş oluyorum. Ancak yoğunluğum sebebi ile , mynette yayına koymam gecikebiliyor. Bu nedenle beklenti yazılarım ve Al-Sat önerilerimi zaman zaman aşağıdaki sitemden kontrol etmeniz faydalı olabilir.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler