FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IMKB'DE DESTEKLER ÇALIŞTI. SIRA DIŞ BORSALARDA. TEPKİ ALIMLARI GELECEKTİR!

Dün özellikle İMKB için belirttiğimiz destekler tam çalıştı ve alım yönündeki beklentimiz de gerçekleşmiş oldu. İMKB dış borsalar ciddi eksi olmasına rağmen, onlardan pozitif ayrışarak, sağlam bir görüntü verdi.

Bugün gördüğümüz kadarıyla Dow future da şuan için % 0.61'lik bir yükselişte gözüküyor. Bu demektir ki, güne alışlarla başlayacağız. Imkb bir süredir piyasalarda öncü hareketler yapıyor.

Dış borsaların da toparlanmasına şahit olacağımızı ve bu durumun da bizim borsamızı daha da yukarı taşıyacağını düşünüyorum. Muhtemelen dün alım önerilerimle birlikte sitemizde önermiş olduğum bir çok alım önerisi d bugün gerçekleşecektir!

Lakin bu bir tepki yükselişi olarak piyasaların sınırlı bir yükseliş göstermesi ile kalabilir! IMKB için 58.800 ve 59.450 arka arkaya iki dirençtir.Özellikle 59.450 civarı seviyele geçilmeden, daha yukarı endeksler hedeflenmemeli. Geçilirse, piyasalar daha da rahatlamış olur ama şimdilik bunun olmasının biraz zaman alabileceğini düşünüyorum!

Vob 30 için de, 74.600 seviyelerine doğru bir tepki bekliyorum.

Bu dirençlerin Dow future karşılığı 10.420 ve Dow karşılığı da;10.450 civarıdır.Dax için de; 6.250 aynı direncin karşılığıdır. Almanya'da açıklanması beklenen verilerin olumlu beklenmesi, Dax'ın da pozitif ayrışmasına neden olabilir.

Doğru zamanlamalarda yapılan satışlar sonrası gelen düşüşler, korku değil satanlar için fırsat yaratır. Ama bu fırsatları yakalayabilmek için de, herşeyi toz pembe gösterenlere aldırmadan, zaman zaman satmasını bilmek ve piyasada panik ve kriz çığırtkanlarına kanmadan da yeterli düşüşlerden sonra da alabilmek gerekir!

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler