FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ORTA VADELİ PROGRAM AÇIKLANDI . DÜŞÜK KUR' A DEVAM !

Dün orta vadeli program açıklandı. Önümüzdeki dört yıl boyunca kurun 1.50-58 aralığında öngörüsü var. Bu dektir ki, TL. değerlenmeye devam edecek. Kur yatırımından herkesin uzak durması lazım.

Peki bu ne demek? İlk bakışta , Türkiye'ye döviz yatıran yabancının önümüzdeki dönem kur riskinin az olacağı hatta , kur avantajı olacağı demek. İşte geçen yazılarımda da anlatığım bu durum nedeniyle borsadaki birçok kişiye göre inanılmaz boyuttaki alımları görüyoruz. Bu alımlar içeride ışı gören, gece yolcularının girmesi gibi bir olay. Türkiye'deki kur avantajını gören dünyanın sıcak para fonlarından duyan geliyor. Bu süreç iyi yönetilemezse, sonu ne zaman gelirse, sıkıntılar yaratacaktır. Ama Türkiye'nin beklentimdeki gelişimi nedeniyle, yakın vadeli bir sıkıntı görmüyorum.

İmkb için söylediğimiz bazı rakamları tekrarlamak istiyorum;
Beklediğimiz ve satışları önerdiğimiz 70.000-500 seviyelerindeyiz. Dolar bazındaki 5 cent dün 71.000 iken bugün kur düşmesi nedeniyle daha alta inmiş durumda. Bu nedenle ben realize bekliyorum.
Ama hemen belirtmek istiyorum ki, olası tüm realizeleri sadece birer düzeltme hareketi olacak diye düşünüyorum. Bir trend dönüşü beklemiyorum. 70.000 endeks sonrasında 75.000 civarları devam endeks hedefleri olarak beklenti dahilimde olduğunu daha evvel yazdığımı biliyorsunuz.. Bir de, endeksin uzun vadeli yükseliş kanalının üst kanal direnci olarak bakarsak 73.600'ler civarı bir yükseliş kanalı hedefi eğer buralar geçilirse, 75.000 ile aramızdaki direnç olabilir.

Dün ABD piyasalarında yaşanan düşüş Fed'in çok yakında bir tahvil geri alımına başlayacak açıklaması ve beklentisi ile yeniden toparlandı. Dow için belirtmiş olduğum olası direnç seviyesinin 11.200 civarı olduğunu tekrarlamak istiyorum.

Ben şimdilik realize taraftarıyım. Fed'in toparlanarak eksiyi kapatmış olmasından ötürü bugün yine almlara sahne olabiliriz. Olası bir yükseliş ile dün ve bugün yukarıda anlattığım seviyelerde realize yapıp biraz geride izleyici olarak kalınmasını düşünüyorum. Eğer sonrasında dirençler kırılır da yeni hedefler ortaya çıkarsa , gerekirse, önceden de bazen yaptığımız gibi yukarıdaki fiyatlarla da yeni öneriler yapabilirim. Aksi durumda ben gevşeme bekleyeceğim.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler