FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

REALİZE SATIŞLARINA HAZIR OLUN.KANIMCA ÇOK YAKINIZ!

Değerli yatırımcılar,
Henüz İMKB grafikleri satışa dönmese de,Dow grafiklerinde stochasticler satıl seviyelerinden aşağı kesmiş gözüküyor.Bu nedenle ben de farkındaysanız,62.000 seviyesini öncesnden belirtmiş olmama rağmen,sonradan ısrarla da beklemenize gerk yok,en fazla 62.000 civarı,hatta daha da altından realize satışları gelebilir diye uyarıyorum!

Endekse etkisi yüksek olan bankalarda gördüğünüz gibi net bir hareket yok.Bazıları çıkarken,bekleyenler,sonra ilk çıkanlar durduğunda devreye girip çıkış yapıyor.Böyle olunca da,endeks hep bir seviyede korunuyor.Akbnk,Garan,Isctr,Halkb yükselirken bekleyen Vakbn ve Ykbnk,dün yükselişe katıldı.İlk realize olanlardan olan Akbnk 8.20 civarı destek bulup yeniden döndü.Garanti aynı şekilde ilk yükselişi sonrası durdu fakat sonra yeniden hareketlenip 7.95 direncini geçip,8.30 gibi oldukça ciddi bir seviyeyi gördü.Ykbnk 4.70'i gördü.

Şimdi gördüğünüz gibi,sonuçta yine bankaların hareketleri endeks üzerinde yön tayini yapmaya devam ediyor.Ama bana göre güç sinyalleri zayıflamaya başladı.Eğer endeks 62.000 seviyesini çok gecikmeden yukarı kıramazsa,realize satışları heran başlayabilir!

Bir tek şunu söylüyorum ki;beklediğim bu realize sadece düzeltme anlamında olacak diye düşünüyorum.Yoksa 62.000 seviyesinin beklediğim asıl seviyelerin ilk direnci olduğumu yazılarımda dile getirdim.

Şu sıra ülkemize ciddi bir sıcak para girişi var.Bunun belli bir kısmı da borsa da alımlarına devam ediyor.Ben işlem hacmi artmadan ve genele yayılmadan olan bu alımların çok da sağlıklı olmadığını düşünüyorum.

Ayrıca yükseliş senaryolarımızdaki asıl etkenleriden birinin Dow endeksinin yapacağını düşündüğüm ters omuz baş omuz formasyonu olduğunu söylüyordum.Dow buraya kadar,bu senaryo dahilinde hareketini yapmış olsa da,ABD verileri son dönemde pek de iyi gelmemeye başladı.Şimdi bu durum biraz görüntülere etki ediyor diye düşünüyorum.Dow da olası bir realize satışının bizim gibi ülke borsalarını hiç etkilemeyeceğini düşünmek doğru olmaz.

İMKB ne kadar pozitif ayrışma yapsa da,zaman zaman anlattığım bu sebeğlerden doayı,realize satışları yaşayabileceğini ve bunun aslında çok normal olduğunu bilmemiz lazım!

Herneyse fazla uzatmayalım.Ben bir realize görmeden belki birkaç istisna hisse hariç,alım yapma taraftarı değilim.Bu nedenle nakit ağırlıklı olmanın ve dediğim şekilde bir satış görülmesi halinde,hele de 59.922 görülürse,elimdeki hisse çıkar demeden,gerekirse kısmi zararları da göze alarak satmanın ve nakitte beklemenin taraftarıyım!

Ama eyvahh ne oluyor diye korkacak bir durumunuz olmasın.Düşsün ki,alttan alalım diye bakın!Çünkü belki biraz yatay dönem sonrası yine yükselişlere başlayacağız!

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler