FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

REALİZELER AKLIMIZI KARIŞTIRMASIN. ENDEKS İÇİN 70.000'LER HAYAL DEĞİL !

Aradaki gaplerin kapanması, veya hızlı yükselişin düzeltmesi olarak zaman zaman realizeler beklesek de, genel fotoğrafta aylardır ifade ettiğim yüksek hedeflere doğru gideceğimiz konusunda en ufak bir fikir değişikliğine sahip değilim.

Grafiklere bakınca, rekorlarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz gibi görünüyor.

Başbakan ile aynı yerde kesistik ! Faizlerin düşmesi gerektiği konusunda , başbakan da, benim aylardır ısrarla yazdığım konuyu dün teyit etmiş oldu.Artık Merkez Bankası'nın üstündeki baskı hep artacaktır.

Bundan bir sonuç çıkartmamız lazım. Nedir derseniz, demek ki, önümüzdeki yükseliş beklentilerimizde, bankaların rolünü geri plana atmamamız gerekecek demektir. Çünkü olası faiz indirimi kararları ( ki ben, eski yazılarıma da bakarsanız ,faizin 5'e inmesini bekliyorum) bankaların hazine kağıtlarıdan kar elde etmeye devam etmeleri demek olacaktır.

Başbakan'ın diğer bir sözü de, TL.nin değerli olarak kalması yönünde olduğu için, döviz kurlarında da, yükselişten ziyade düşüşleri görme ihtimalimiz yüksek olacak gibi. Bu durumda da, aynı faizlerin düşmesinde olduğu gibi, bankaların almış oldukları döviz cinsinden sendikasyonların karşılığında, kur düşmeleriyle , elde ettikleri kur karlarının artması görülür.

Demek ki, zaten önümüzdeki dönem için sanayii hisselerinin de hızlanmasını beklediğimiz için, bankalarla birlikte bu hareket yine hızlı ivmeler gösterecek.

Dow , geçen hafta belirttiğim, 10.900-50 seviyelerine gelmiş durumda. Dow 10.500'ün üstünde yeni bir taban formasyonu oluşturmakta uyarımı yapmıştım. Görüldüğü kadarıyla aynen öyle oluyor.

Dow future 10.917'nin üstüne çıkarsa, 11.100 yeni yükseliş hedefi olacaktır. Aynı seviyeler Dow için ise, 10.920( geçmesi gereken seviye) ve 11.200 diyebiliriz.

Endeks'in 70.000-75.000 arası hedeflere doğru hareketlere devam edeceğini düşünüyorum.

Vob ve spot endeks 30'un yeni hedefleri ilk etapta 85.000 ve sonrasında 90.000'ler olacak gibi duruyor.

Unutmamam gerekir ki, her yükseliş trendinde , zaman zaman düzeltmeler ve kar realizeleri hep olacaktır.

NOT: Yakında değerli TL. konusunda bir yazı yazmayı düşünüyorum.

Bugün çok sayıda Al-Sat önerim olabilir. Lütfen adlı sitemden takip ediniz. Mynet'te zaman sorunum nedeniyle gecikmeli gelecektir !

İyi haftalar.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler