FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YÜKSEK BİR AÇILIŞ OLURSA,DEVAMINA ÇOK DİKKAT EDİNİZ!

(Bu yazıdan evvel eğer görmediyseniz,dün akşam yazdığım Anayasa Mahkemesi ile ilgili yazımı da okuyunuz!)

Dün ilgili yazımda da belirttiğim gibi,bugün oldukça yüksek bir Dow kapanışı,Anayasa Mahkemesi'nin piyasayı pozitif etkileyebilecek kararı ile denk geldiği için,yüksek bir açılış yapılacağını düşünüyorum.

Ancak sanırım dün yine belirttiğim bu duruma çok da dikkat edilmesi gerekiyor.Eğer endeks boşluk bırakarak(Gap)bir açılış yaparsa,daha sonra bu boşluklar kapanabilir!Dow için Salı günü bahsetiğim,hareket beklentisi aynen ve düşündüğüm hızla gerçekleşiyor.Ama uyarmak istiyorum ki,Salı günü yazdığım bu Dow beklentimde bahettiğim ters omuz baş omuz,formasyonu gerçekleşecekse,belli bir yükselişten sonra Dow'un yeniden bir düşüş göstermesi gerekiyor!

Dow için beklentimi o yazımda görüyorsunuz.10.123'te ilk direnci var.Geçerse,10.500'leri de zorlayabilir.Tabii 10.500'ü geçerse,farklı bir formasyona dönebilir.Bunları hep anlık takip edeceğim.Ama dediğim formasyon sonrasında bir düşüş de getirecektir.

İMKB için ilk anda 57.800,sonrasında da,58.700 direnç seviyeleri mevcut.Özellikle üstteki rakam görülmeye kalkarsa,ben elinizdeki hisseleri realize yapıp,alttan almak için bekleyin derim!

Amaaaa,eğer bu gelişmelerin üstüne,bir de Mali Kural yasaları da geçerse,işte o zaman tadından yemeye doyum olmayacak bir borsamız olur:).Ancak ben şimdilik buna zaman var,önce yükselip,arkasından bir gevşeme yaşayabiliriz diyorum!

Özellikle bankalarımızın çoğu dirençlerine çok yakın.Bu konu kafamı karıştırıyor!Çünkü bu dirençlerde satış gelmeyip de,dirençler rahat kırılırsa,işte o zamandediğim gibi 60.000'e yakın olan direncin kırılıp yeni rekorlara yelken açmamıza neden olabilir.Ama ben yine de,bu dirençlerde verir,eğer kırarsa sonradan yeniden alırım.

Lütfen bu yazılarımı çok dikkatli okuyunuz.Sonra yazıların içerikleri doğrultusundaki gelişmeler yaşanınca,bana greksiz bir şekilde ''Neden,ne oluyor,ne yapalım?''gibi sorular yöneltmeyiniz!Aynı şekilde,beklediğimiz gibi bir yükseliş yaşarsak,sonra da gevşeme olursa,aynı şekilde paniklemeyin!

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler