FİNANS

Bir günde 63 milyar TL eridi

Gezi Parkı'nda başlayan ve tüm yurda yayılan protestolar nedeniyle dün son 10 yılın en büyük düşüşünü yaşayan borsa, güne tepki alımlarıyla başladı.

Bir günde 63 milyar TL eridi

Selçuk Altun - Mynet Borsa İstanbul (BIST), 1430 puan artışla 78.413 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 1,86 oranında değer kazandı.

Açılış sonrası tepki alımlarının hızlanmasıyla 80 bin puan üzerine çıkan borsa, en yüksek 80.466 puanı gördü. Bu noktadan sonra bir miktar geri gelen endeks, ilk seansı 2697 puan artışla (yüzde 3,50) 79680 puandan tamamladı.

BIST, ikinci seansa 312 puan artışla (yüzde 0.39) 79.993 puandan başladı. Alımların artmasıyla birlikte endeks günü 3.749 (yüzde 4,87) puan artışla 80.733 puandan tamamladı.

Diğer taraftan, dün 1.90'ları gören dolar/TL kuru 1.8750 seviyesinden işlem görüyor.

Dünden beri sakinleşmiş görünen sokak olayları ve bugün yapılan Gül-Arınç görüşmesinden yumuşatıcı mesajlar gelmesiyle borsa olumlu tepki verdi.

Ne yurtdışı piyasalar, ne enflasyon, ne FED’in sıkılaştırma önlemleri… Hiçbir etken şu anda borsa için önemli bir konu olarak görünmüyor.

İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'nda geçen hafta başlayan eylemlerin, farklı illerde yüzbinlerce insanın katıldığı protestolara dönüşmesinin ardından siyasi tansiyondaki artışın etkisiyle piyasalar dalgalanıyor.

Bu bağlamda, tansiyonu düşürücü açıklamalar gelmediği sürece yabancı satışlarının endeks, kur ve faiz cephesinde devam edeceğini tahmin ediliyor. Dün, Başbakan'ın yaptığı konuşmada tansiyonu düşürmemesi, BIST'in son 10 yılın en sert düşüşünü yaşamasına neden olmuştu.

DÜNKÜ KAYIP 63 MİLYAR TL

Geçtiğimiz Cuma günü piyasa değeri 614 milyar TL olan BIST’in piyasa değeri dün yaklaşık 63 milyar TL eridi.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler