FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BİST banka hisseleriyle sert düşüşte!

Dün 3. Köprü'nün isminin açıklanmasından sonra yüzde 3 oranında değer kaybeden endekste, bugün de banka hisselerindeki sert düşüşler ile kan kaybı devam ediyor.

BİST banka hisseleriyle sert düşüşte!

BİST güne yüzde 0.16 kayıpla 87.037 seviyesinden başladı. Tahvil-bono piyasasında küresel faizlere paralel olarak gösterge tahvilin bileşik faizindeki yükseliş ve banka karlılıklarına yönelik olumsuz beklentilerle, özellikle endeks üzerinde ağırlığı yüksek banka hisselerinde görülen sert satışlar BIST'in yüzde 3'ün üzerinde değer kaybetmesine neden oldu.

DÜŞÜŞ İVME KAZANDI
Analistler, endeksin teknik olarak 89 bin desteğinin altına gerilemesi ile stop-loss satışlarının da devreye girdiğini ve düşüşün ivme kazandığını belirtiyor. Bugün Merkez Bankası tarafından açıklanacak mayıs ayı finansal istikrar raporu ve ABD'de açıklanacak büyüme verilerinin takip edileceğini ifade eden analistler, endeksin 86.500 ve 85.000 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydediyor. Parasal genişlemenin beklentilerden erken sonlanabileceğine yönelik endişelerle küresel tahvil-bono piyasalarında faizler yükseliş, hisse senedi piyasalarında ise sert düşüşler genele yayılmaya başladı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler