FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BİST günü yükselişle kapadı

Borsa İstanbul günü yüzde 1.05 yükselişle 86.046 puandan kapadı

BİST günü yükselişle kapadı

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, 1 Mayıs resmi tatili öncesinde, günü dünkü kapanışa göre 891,89 puanlık yükselişle 86.046,04 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri, dünkü kapanışa göre ortalama yüzde 1,05 oranında değer kazanırken toplam işlem hacmi 3,2 milyar lira oldu.

Güne alıcılı başlayan endeks, TÜİK tarafından açıklanan mart ayı dış ticaret açığının beklentilerin altında 7,4 milyar dolar olarak gelmesi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) enflasyon raporu ve Başkan Erdem Başçı'nın açıklamalarının ardından alışların etkisini artırmasıyla, analistlerin dikkati çektikleri 85.500 ve 86.000 seviyelerindeki kısa vadeli dirençler kırıldı.

Başçı'nın açıklamalarının ardından faizlerin düşüşe geçtiğini ve bunun da banka hisselerinde alışların etkisini artırmasını sağladığını belirten analistler, holding hisselerinin de yükselişe katılmasıyla endeksin yükselişinin ivme kazandığını belirtiyor.

Analistler, teknik olarak endeksin 85.500 direncini kırmasıyla tarihi zirvelerinin gündeme geldiğini, bir günlük resmi tatil arasından sonra ABD ve Avrupa Merkez Bankalarının faiz kararları ve makroekonomik verilerin yön üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler