FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BIST'te kar satışları sürecek mi?

Dün gelen kâr satışlarıyla bir miktar gerileyen Borsa İstanbul (BIST), yeni güne yükselişle başladı.

BIST'te kar satışları sürecek mi?

Selçuk Altun - Mynet
Endeks, 279 puan artışla 89.738 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,31 oranında değer kazandı.

Merkez Bankası'nın faizlerde indirime gidebileceği beklentisi sonrası gösterge faizlerdeki düşük seyir ve Moody’s’ten not artırım beklentisinin sürmesi ile beraber başladığı yükseliş trendini sürdüren BIST dün 90.372 seviyesi ile gün içi tarihi rekor seviyesini yineledi.

Ancak bu seviyeler üzerinde tutunamayan ve kar realizasyonları ile karşılaşan endeks, artan satış baskısı ile 10 işlem günü devam eden yükseliş serisini bozarak günü düşüşle tamamladı. Borsa İstanbul'da özellikle ilk çeyrek bilançolarını açıklayan banka hisselerinde, son bir haftada yüzde 6'ları aşan yükselişler nedeniyle kâr satışlarının etkisini artırdığı görüldü.

İçeride bugün saat 10:00’da açıklanacak Mart ayı sanayi üretim verisi ve açıklanmaya devam eden ilk çeyrek bilançolarını takip edecek olan piyasaların dışarıda ise Euro Bölgesi'nden gelecek veri akışını izlemesini bekleniyor.

Gün içinde yükseliş denemelerini sürdürmesi öngörülen piyasaların yükselişlerde kâr realizasyonları ile karşılaşabileceği vurgulanıyor.

Teknik olarak bakıldığında, 89.000-90.000 aralığında dalgalanması beklelene BIST’de, bu aralığın kırıldığı yöne doğru hareketin devamı görülebilir. 90 bin seviyesini aşması halinde 90.300-91.000 aralığına yönelecek BIST’de, aşağıda 89 bin seviyesinin kırılması halinde ilk aşamada 88 bin seviyelerine kadar bir düzeltme izlenebilir.

Piyasalar neleri takip edecek?
10.00 Türkiye, TÜİK Mart ayı sanayi üretimi
12.30 Türkiye, BDDK Mart ayı bankacılık sektörü verileri
13.00 Almanya, Mart ayı sanayi üretimi

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

DÖVİZ
Serbest piyasada bu sabah itibarıyla 1,7958 TL’den alınan dolar 1,7964 TL’den satılırken, 2,3545 TL’den alınan Euro’nun satış fiyatı ise 2,355 TL olarak gerçekleşiyor.

Euro/dolar paritesinin 1.30 seviyelerinden destek bularak yukarı yönlü hareketler yaptığı gözleniyor. Parite bu sabah 1,3110 seviyesinde.

Express


En Çok Aranan Haberler