FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BİST'te toparlanma zor olacak!

Borsa İstanbul güne yükselişle başladı. Son dönemde not artırımının da etkisiyle yükseliş trendine dün son veren BIST-100 endeksi güne yüzde 0.65 yükselişle 90.750 puandan başladı.

BİST'te toparlanma zor olacak!

MYNET-EKONOMİ SERVİSİ

Borsa İstanbul’da not artışı ardından kar realizasyonuna bağlı satışlar görülürken, dün bu satışlar oldukça sert şekilde gerçekleşti. Dün gün içinde 92,500 civarını gören BİST 100’de kapanış, 90,165’ten gerçekleşti.

Analistler, bu hafta içinde yeniden bu seviye üzerine çıkılmadığı sürece alımlar zayıf kalmaya devam edeceği görüşünde. Bu iki günlük sert satış sonrası hızlı bir toparlanma beklememekle birlikte gün içinde kısa vadeli tepkiler gelebileceğini söyleyen analistler, bu tepkilerin zayıf kalacağını ve endeksin 91,500 üzerine atmakta zorlanacağını belirtiyor. Aşağıda ise 88,800 en önemli destek noktası olacak ve 91,500 altında kalınan her gün bu seviye test edilmek isteneceğini belirten uzmanlar, olası bir satış baskısı daha yaşanacak olur ve 88,800’ün de altına sarkılacak olursa bu durumda 86,250/86,750 hedef konuma geçebileceğini öngörüyor.

Uzmanlar, "Endeks bu bölgenin altına sarkmadığı sürece kalıcı bir aşağı yönlü trendden bahsetmek zor olacaktır. Bu bölgelere doğru olacak bir geri çekilme makul bir stop loss seviyesi bulundurmak şartıyla iyi bir alım aralığı olacak" diyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler