FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa ABD'den gelecek sunuma kilitlendi!

Dün dalgalı seyir izleyen BİST'te, bugün özellikle FED başkanlığı için aday gösterilen Yellen'in yapacağı sunumu etkili olacak.

Borsa ABD'den gelecek sunuma kilitlendi!

Derya Coşkun Sayın/MYNET

Dün dalgalı seyir izleyen BİST'te, gün içinde sıkça geri çekilmelere rastlandı. Özellikle, yurtiçinde dün açıklanan ve beklentilerin üzerinde gelen Eylül ayı cari açık verilerinin yanı sıra Emlak GYO hisselerinin son kapanışın altında arz fiyatına yakın işleme başlaması bu gerç çekilmelerde etkili oldu.

70.800 seviyesine kadar gerileyen endekste, gün sonuna doğru artan tepki alımlarıyla birlikte, yükselmeler görülürken, endeks günü 422 puan artışla, 72.327 puandan tamamladı.

Bugün ise, güne yüzde 1,74 yükselişle 73.582 puandan başlayan BİST'te, gün içinde, ABD Başkanı Obama'nın FED başkanlığı için aday gösterdiği Yellen'in yapacağı sunum etkili olacak. Analistler, Yellen'in toplantı öncesi yayınlanan sunumunun tahvil alımları üzerinde olmulu etkisi olduğunu açıklarken, yurtdışında yaşanan olumlu havanın BİST'e de yansıyacağı görüşünde. Anaslitler, güne alıcılı başlayan borsanın, sonrasında da bu seyrini sürdürme çabası içinde olmasını bekliyorlar.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler