FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa, Fed'e nasıl tepki verdi?

Piyasalar Fed'in faizleri kademeli olarak artıracağı beklentileriyle güne alımlarla başladı.

Borsa, Fed'e nasıl tepki verdi?

Piyasalar dün açıklanan Fed'in ekim ayı toplantı tutanaklarında aralık ayında faizlerin artırılacağına dair güçlü sinyaller verilmesi ve bu artışların kademeli olacağı beklentilerinin olumlu yansımasıyla alıcılı bir açılış gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi güne 346 puan artışla 80.860 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,43 oranında değer kazandı.

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Aralık sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.62 yükselişle 101.2000 seviyesinde işlem görüyor.

Dün akşam Fed tutanakları öncesi 2.87 civarında işlem gören dolar/TL bu sabah 2.8560 seviyelerine doğru çekildi. Kurdaki düşüşte 100'e yaklaşan dolar endeksinin Fed tutanakları sonrası yüzde 0.4 gerileyerek yeniden 99 seviyesi civarına işlem görmesi belirleyici oldu.

Fed'in ekim ayı toplantı tutanakları dün akşam açıklanırken, yetkililerin tam istihdam ve yüzde 2'lik hedeflere ulaşılacağına inandığını ve faiz artışında sorun görmediklerini gösterdi.

Yurt içinde bugün açıklanacak kritik bir veri bulunmazken, 11:30'da İngiltere'den gelecek olan perakende satış verileri ve 15:30'da ABD'den gelecek olan haftalık işsizlik başvurusu verileri bekleniyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler