FİNANS

Borsa güne hızlı başladı

Dün son iki dakikada gelen satışlarla günü ekside kapatan Borsa İstanbul, bu sabah önemli bir yükselişle açıldı.

Borsa güne hızlı başladı

Selçuk Altun - Mynet Borsa İstanbul (BIST), 1539 puan artışla 78.028 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 2,01 oranında değer kazandı.

İlk seansı 2.052 puan (yüzde 2.68) artışla 78.541 puandan kapatan BIST, ikinci seansa (yüzde 0.6) 50 puan artışla 78.591 puandan başladı.

Bugün yukarı yönlü bir seyir beklenen BIST'de, Gezi Parkı'yla ilgili gelişmeler ve yurt dışı piyasaların seyri yakından izlenmeye devam edilecek.

Asya piyasaları bu sabah itibariyle yükselişi işaret ederken, Avrupa piyasalarının güne hafif artışla başlaması bekleniyor. Aynı zamanda ABD vadelilerinin sabah itibariyle yatay bir seyir izlediği görülüyor.

Başbakan Erdoğan dün akşam ilerleyen saatlerde Gezi Parkı protestosunda yer alan bazı eylemcilerle ve sanatçılarla görüştü.

Görüşme Çarşamba günü yapılan toplantıdaki katılımcıların eylemcileri temsil etmediği yönündeki eleştirilerin ardından geldi. Gerek hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik, gerekse toplantıya katılan sanatçılar ve Taksim Platformu üyeleri, Başbakan Erdoğan’ın yargı süreci ve yapılacak olan halk oylaması öncesinde parka dokunulmayacağının teminatını verdiğini söylediler. Ayrıca hükümet tarafından polisin orantısız güç kullanmasına yönelik soruşturmanın yapılacağı yönünde mesajlar geldi.

Görüşmeden sonra yapılan açıklamaların piyasaları rahatlatıcı bir etki yapacağı düşünülüyor.

Teknik olarak bakıldığında, BIST’de 77.800 seviyesinin üzerinde kalınması yükselişin sürmesi açısında önem taşıyor. Daha önce satış gelen bu seviyelerin aşılıp aşılamayacağı ve yurt dışı piyasaların seyri yakından izlenece.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler