FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa güne kötü başladı

ABD tarım dışı istihdam verileri öncesinde borsa yatay açıldı.

Borsa güne kötü başladı

Borsa, bugün ABD'den açıklanacak olan tarım dışı istihdam verileri öncesinde yatay bir açılış gerçekleştirirken, hız kazanacağı tahmin edilen koalisyon görüşmeleri de yakından takip edilecek.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, güne 87 puan düşüşle 81.593 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,11 oranında değer kaybetti.

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Ağustos sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.25 düşüşle 101.0500 seviyesinde işlem görüyor. Dolar/TL Temmuz sonu kontratları ise yüzde 0.17 yükselişle 2.7200 seviyesinde seyrediyor.

Bugün yatırımcılar gözlerini ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artış kararını da yakından ilgilendiren aylık tarım dışı istihdam rakamlarına çevirmiş durumda. Mayıs ayında 280 bin kişilik istihdamın yaratıldığı ABD ekonomisinde Haziran ayında 230,000 kişilik istihdamın yaratıldığı tahmin ediliyor.

Dün gerçekleşen Meclis başkanlığı seçimlerinin ardından AK Parti adayı İsmet Yılmaz'ın zaferle çıkması ve "büyük koalisyon" olarak isimlendirilen bir AK Parti-CHP koalisyonuna yönelik ihtimallerin az da olsa zayıflamasıyla piyasalarda negatif bir tepki oluştu.

Tera Menkul Değerler tarafından yazılan araştırma raporunda TL'deki zayıflamadan dolayı güne hafif negatif başlanabileceği belirtilirken, "Fakat, ABD'den öğleden sonra açıklanacak tarım dışı istihdam verileri ve Yunanistan merkezli gelişmelerden dolayı volatilite yaşanabilir" ifadeleri kullanıldı.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler