FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa güne kötü başladı

Borsa İstanbul 100 (BİST 100) endeksi, güne 348 puan düşüşle 85.692 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,41 oranında değer kaybetti.

Borsa güne kötü başladı

Dün, döviz kurlarındaki ve tahvil faizlerindeki sınırlı gevşeme ile birlikte hafif da olsa yükselerek günü 86 bin puan üzerinde kapatan endeksin, döviz kurları, tahvil faizleri ile yurt dışı borsalardaki görünüm ve ham petrol fiyatlarını izleyerek yönünü belirlemesi bekleniyor.

Analistlere göre; ham petrol fiyatlarındaki yükselişin baskıladığı Borsa İstanbul için, bugün açıklanacak olan ABD Fed Ocak ayı toplantısının tutanakları endeksin gidişatı açısından önemli bir belirleyici etken olacak.

Bununla birlikte dün geç saatlerde Yunanistan’ın Eurogroup’un kalkınma programının devam etmesi önerisini reddetmesi de yurt dışı borsalardaki negatif hareketleri tetikleyebilmesi ve dolardaki güçlenişi destekleyebilecek olması açısından Borsa İstanbul’u negatif yönlü etkileyebilir.

Dün yüzde 10,7 olarak açıklanan Kasım ayı işsizlik oranına piyasa önemli bir tepki vermezken, bugün piyasalar ABD Şubat ayı Empire imalat endeksi ve Almanya Şubat ayı ZEW Endeksi’ne odaklanıyor olacak.

BIST 100 endeksinin 86.400 ve 87.000 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu ifade eden analistler, 85.000 seviyesinin destek konumunda olduğunu dile getiriyor.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler