FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa kritik seviyelerde! İşte ilk rakamlar

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), dün izlediği yatay seyrini bu sabah açılışta da sürdürdü. Dolar, 1.8170 seviyelerinde bulunuyor.

Borsa kritik seviyelerde! İşte ilk rakamlar

Mynet Özel Haber: Selçuk AltunEndeks, 80 puan artışla 58.330 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0.14 oranında değer kazandı.

Yunistan’da hafta sonu yapılacak seçimler öncesinde temkinli görünümün sürmesi beklenirken, piyasaların Euro borç krizi ile ilgili gelecek haber akışını takip etmeyi sürdüreceği düşünülüyor. Piyasaların, yurtdışına paralel yatay bir seyir izlemesi bekleniyor.

Teknik olarak bakıldığında, endeksin kritik olarak görülen 58.000-58.500 aralığındaki dengelenme çabasını sürdürdüğü gözleniyor. Analistler, söz konusu aralığın güçlenmesi durumunda kısa vadeli trendin 59,000 ve 59,600 seviyeleri denenmek üzere devam edebileceğini öngörüyor. 58 bin seviyesinin altna olası sarkmalarda ise, 57.500 önemli destek seviyesi olarak öne çıkıyor.

Bugün makro veri tarafında ABD’de TÜFE ve haftalık işsizlik başvuruları verileri açıklanıyor. Avrupa’da İtalya ihalesi ön planda olacak. Yine bugün Viyanada OPEC toplantısı gerçekleşecek.

Haftanın geri kalanın kısmında ise, ABD’de sanayi üretimi, tüketici güven endeksi rakamları öne çıkıyor. Avrupa tarafında 17 Haziran Yunanistan’daki seçimler yakından izlenecek.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

DOLAR, PARİTE, ALTIN, PETROL FİYATLARI

Dün günü 1,8200 seviyesinden kapatan dolar kuru bu sabah 1,8170 seviyesinden güne başladı. Euro ise 2,2873 seviyesinden satılıyor.

Bankalararası piyasada ise dolar kotasyonları bu sabah alışta 1.8140 TL, satışta 1.8170 TL seviyesinden güne başladı.

Euro/dolar paritesinde ise, bu sabah ilk işlemler 1.2580 civarından geçiyor.

Emtia fiyatlarına baktığımızda, altının onsu 1623.10 dolar seviyelerinde seyrediyor.

En yakın vadeli NYMEX kontratında petrol fiyatı 82.98 dolar, Brent petrol 96,81 dolarda işlem görüyor.

DIŞ BORSALARDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR
Yurtdışı piyasalarda dün karışık bir seyir izlendi. İspanyol ve İtalyan tahvil faizlerindeki yüksek seviyeler korunurken, Avrupa piyasalarında genelde satıcılı bir seyir vardı.

Ancak krizin merkezindeki İspanya ve Yunanistan borsaları günü artıda kapatmayı başardı. Avrupa kaynaklı endişelerin yanı sıra, ABD’de açıklanan perakende satışların Mayıs ayında da gerilemeye devam etmesi, ABD borsalarının günü düşüşle kapatmasında etkili oldu.

Bu sabah, piyasalar not indirimleri ile güne başladı.

Fitch’in ardından kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’den İspanya’nın kredi notunu üç basamak düşürerek BA3 seviyesine indirmesi piyasalar üzerinde sınırlı bir etki yaratırken, ABD borsalarının ardından Asya borsalarında bugün için hafif satıcılı bir seyir hakim.

Japonya'da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası Nikkei Endeksi, bu sabah 18,95 puan (yüzde 0,22) değer kaybederek 8,568.89 puandan kapandı.

ABD'de Dow Jones en yakın vadeli kontratlarında hafif değer kaybı ile işlemler sürüyor.

Yatırımcılar Yunanistan'da hafta sonu yapılacak seçimlere odaklanırken, Avrupa borsalarının yeni güne düşüşle başlaması bekleniyor.

IG Markets, FTSE 100'ün 24 , Dax'ın 17 ve Cac-40'ın 8 puan düşüşte açılacağını tahmin ediyor.

IG Markets analisti Cameron Peacock, bu haftanın volatilitede sürdüğünü söyledi.

Londra'da bir tüccar, Yunanistan seçimlerinin öncesinde piyasanın temkinli olduğunu ve 17 uluslu Avro Bölgesi'nin daha derin bir krize doğru ilerleyebileceğini ifade etti.

MOODY'S, İSPANYA'NIN KREDİ NOTUNU 3 BASAMAK BİRDEN DÜŞÜRDÜ
Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu Moody's, İspanya'nın kredinotunu 3 basamak birden indirdi.

Moody's'den yapılan açıklamaya göre, kredi notu A3'ten Baa3'e çekildi.

Moody's, not indirimine gerekçe olarak banka yardımının ülkenin borçyükünü artıracağını, hükümetin mali piyasalara erişiminin yetersizliğinive ekonomideki süregelen durgunluğu gösterdi.

Kredi derecelendirme kuruluşu, notun daha da indirim için izlemedeolacağını belirtti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler