FİNANS

Borsa son dakikada yıkıldı!

Gün boyunca yüzde 1'in üzerinde artışla işlem gören Borsa İstanbul (BIST), kapanış dakikalarında gelen satışlarla ekside kapandı.

Borsa son dakikada yıkıldı!

Yurtdışı borsalardaki olumsuz havaya rağmen, gün boyu artıda hareket eden Borsa İstanbul, kapanış seansında bazı hisselere gelen sert satışlarla sarsıldı.

BİST günü yüzde 0.51 kayıpla 76.488 seviyesinden tamamladı. Borsa'da, 76.500 bölgesine gevşeme yaşandı.

Borsa, son iki dakikada başta Garanti Bankası, Akbank, İş Bankası C ve Koç Holding hisselerine gelen yüklü satışlarla günü yüzde 0,51’lik kayıpla 76.488’den kapattı. Gün içerisinde 8.46 liraya kadar yükselen Akbank, son dakikalarda gelen satışlarla 8.20 TL ile günü yüzde 2,38 düşüşle kapattı.

Koç Holding ise gün içinde 9.64 TL’yi görmesine rağmen, kapanışta 9.30 liraya düştü. İkinci seansta 8.54 TL’ye kadar yükselen Garanti Bankası, son dakikalardaki satışlarla günü 8.40 ile yüzde 0,42’lik düşüşle kapattı. 5.96 TL’ye kadar yükselen İş Bankası da kapanışta 5.86 liraya indi.

Güne alıcılı başladı

İşlem hacmi birinci seansta 1.426.380.598 TL, ikinci seansta 1.488.239.222 TL olurken, toplam işlem hacmi 2.914.619.820 TL olarak gerçekleşti. Avrupa borsalarının ABD ve Asya piyasalarının takip ederek yeni güne düşüşle başlaması beklenirken, yurtiçinde siyasi gerginliğin azaltılabileceğine yönelik beklentiler ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın kurda aşırı dalgalanmaya izin vermeyeceğine yönelik açıklamaları Borsa İstanbul'un güne alıcılı bir seyirle başlamasına yol açtı.

Olumsuz bir hava hakim oldu
Yunanistan'da devlet radyo-televizyonunun kapatılması sonrasında koalisyon ortakları arasında ortaya çıkan görüş ayrılıkları, ABD Merkez Bankası'nın (FED) varlık alımını azaltacağı beklentisine Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) ilave parasal genişlemeye gitmemesinin eklenmesiyle yurtdışı piyasalara olumsuz bir hava hakim oldu.

Borsa İstanbul yurtdışı piyasalardaki görünümün ve yurtiçinde Gezi Parkı protestoları ile ilgili gerginliğin çözüme kavuşturulmamış olması nedeniyle günün ikinci yarısında bir miktar satış baskısı ile karşılaştı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler