FİNANS

Borsada bahar havası! İyimserlik sürüyor

Borsa İstanbul (BIST), dünkü pozitif seyrini sürdürerek güne alımlarla başladı.

Borsada bahar havası! İyimserlik sürüyor

Selçuk Altun - Mynet
Endeks, 251 puan artışla 83.598 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,30 oranında değer kazandı. Dolarda işlemler 1.7850 TL seviyesinden geçiyor.

Dün gerçekleşen tahvil ihalesine beklentilerin çok üzerinde talep gelmesi nedeniyle gösterge tahvil faizinin yüzde 3,9 gerilemesi, S&P tarafından bankaların notunun artması ve sanayi üretiminin beklentilerin üzerinde artış kaydetmesi BİST’te doping etkisine neden oldu.

Bu dopingle birlike BİST'in 82 bin seviyesinden destek aldı ve yönünü yukarı çevirdi.

Artan global risk iştahına ve Türkiye Merkez Bankası’nın gelecek hafta yapacağı PPK toplantısında faizleri indireceği beklentilerine bağlı olarak pozitif havanının bugün de sürmesi öngörülüyor.

Analistlere göre, endeks bugün 83 bin seviyesinin üzerinde tutunma gerçekleştirebilirse 84.200-84.800 seviyeleri görülebilir. Endekste takip edilmesi gereken direnç seviyeleri 83.600 ve 84.200 olarak belirtiliyor. Destek seviyeleri ise 82.000-81.600 olarak görünüyor.

Bugün piyasaların içeride Hazine ihalelerini ve buna bağlı olarak faizlerin seyrini dışarıda ise dışarıdan gelecek veri akışını izleyecek. Hazine bugün gösterge tahvili ve 2022 vadeli TÜFE’ye endeksli tahvili yeniden ihraç edecek. Hazine bu ay şimdiye kadar piyasadan 9,1 milyar lira borçlanma gerçekleştirdi.

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

En Çok Aranan Haberler