FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsada tepki yükselişi sürecek mi?

Son günlerde gerçekleştirdiği sert hareketlerle yatırımcının adeta başını döndüren piyasalar sert hareketlere devam ediyor.

Borsada tepki yükselişi sürecek mi?

SELÇUK ALTUN - MYNET
Dün yüzde 6,42'lik tarihi bir yükseliş gerçekleştiren Borsa İstanbul (BİST), yeni güne 224 puan artışla 68,210 puandan başladı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,33 oranında değer kazandı.

Dolarda ise ilk işlemler dünkü kapanış seviyelerine yakın 2,12 TL seviyelerinden geçiyor.

Bir süredir devam eden yüksek siyasi tansiyonun yeni haftada düşmesi sonrasında, yönünü yukarı çeviren Borsa İstanbul'da pozitif seyrin bugün de sürmesi bekleniyor.

Dün BİST’de yaşanan yüzde 6,4’lük toparlanmanın bugün hız keserek devam edebileceği öngörülüyor.

Analistlere göre; kurumsal portföylerin yılı iyi kapatma isteği borsaya alım getirebilir.

Fakat, dün yaşanan hızlı ve sert yükseliş sonrasında özellikle kısa vadeli pozisyonlar açısından temkinli olmak gerekiyor.

Ayrıca, yükselişin hacimsiz olmasından dolayı sert hareketlerin tersi yönde de yaşanabileceğini gözönünde bulundurmakta fayda var.

Diğer taraftan, Merkez Bankası’nın döviz satım ihaleleri devam ediyor. Bununla beraber endeksle paralellik gösteren dolar kurunda gevşemeler yaşanıyor.

Bugün ABD tarafında Chicago PMI ve tüketici güveni ile Türkiye tarafında açıklanacak olan dış ticaret açığı verileri piyasaların takibinde olacak.

Teknik Görünüm
Analistlere göre, geçtiğimiz haftanın son işlem günü ikinci seansından itibaren yüzde 11,2 tepki veren BİST, uzun vadeli yükselen trendine geri döndü.

66 – 67 bin bandı destek, 70 bin direnç olarak öne çıkan seviyeler.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler