FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsada yükseliş sürüyor, dolar sakin

İlk seansta 57100 puan seviyesinde yatay seyir izleyen endeks, ikinci seansta gelen alımlarla günü 58 bin seviyesine yakın kapattı.

Borsada yükseliş sürüyor, dolar sakin

Endeks günü 455 puan artışla 57.811 puandan tamamladı. Hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 0,79 oranında değer kazandı.

Piyasanın kapanışı itibari ile serbest piyasada doların fiyatı 1.7910 TL, Euro'nun satış fiyatı 2.3470 TL seviyesinde bulunuyor.

Acar Menkul Değerler Araştırma Müdürü Zeynel Abidin Balcı, endekste çıkış hareketinin devam ettiğini söyledi.

Piyasanın direnç noktalarına yaklaştığını ve yukarı hareketlerde kar satışlarının geldiğini ifade eden Balcı, "Piyasa şu anda sakin ve kar satışları karşılanıyor" dedi.

57000-56500 seviyelerinin ve 57000 puan seviyesinin üzerinde kalınmasının bugün için önemli olduğunu ileten Balcı, 56500 puan seviyesinin teknik olarak kuvvetli olmasına rağmen piyasanın gücünü koruduğunu ve 57000 puan seviyesinin üzerinde kalındığını kaydetti.

Dış piyasaların ekside olması, son dönemdeki olumlu gelişmelerin belli ölçüde fiyatlanması ve Yunanistan meselesinin halen çözülememiş olması nedeniyle yukarı hareketlerde satış yaşanmasının doğal karşılanması gerektiğine değinen Zeynel Abidin Balcı, "Kısa vadeli göstergelere bakarsak piyasa aşırı alım bölgelerine geldiğini görebiliriz. Bir süre daha kar satışlarının etkisinde kalabiliriz ancak 56500-57000 puan seviyesinin üzerinde kalındığı sürece çıkış hareketi gücünü koruyacaktır" diye konuştu.

Burada endeksin bir süre 56000-58000 bant aralığında dalgalı seyretmesini beklediğini ifade eden Balcı, "56000 puan seviyesinin altına gelinirse o zaman kar satışlarının derinleşmesini bekleyebiliriz. Ancak şu anda piyasanın düzeltme ve kar satışına ihtiyacı var ve yukarı çıkışlarda bu ihtiyacı görüyoruz. Genel olarak ise çıkış hareketinin gücünü koruduğunu söyleyebiliriz" diyerek sözlerini tamamladı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler