FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsanın dönüşü muhteşem oldu

Bayram tatili nedeniyle yaklaşık 1 hafta işlem görmeyen BİST, günü yüzde 3.47 artışla tamamladı.

Borsanın dönüşü muhteşem oldu

Geçtiğimiz haftaki uzun bayram tatili sırasında ABD'de borç tavanı ve bütçe sorunun ertelenmesinin yurtdışı piyasalarda neden olduğu pozitif hareket, bugün Borsa İstanbul'a (BIST), hızlı yükseliş hareketi olarak yansıdı.

İlk seansta yoğun alımlarla 78353 puana kadar yükselen BIST 100 Endeksi, 78000 üzerinde yatay seyir izledi.

İkinci yarıda alım ağırlıklı seyir izlemeyi sürdüren Borsa İstanbul günü bugün gördüğü en yüksek seviye olan 78877.02 puan ile (yüzde 3.47) 2.642 puan artışla tamamladı.

İşlem hacmi birinci seansta 1.651.883.609 TL, ikinci seansta 1.942.127.533 olurken, toplam işlem hacmi 3.594.011.142 TL oldu.

Bayram tatili nedeniyle ABD'nin mali uçurumunun 2014 yılına ötelenmesi sonrasında yurtdışı piyasalarda görülen olumlu havayı yansıtamayan Borsa İstanbul, bugün güne hızlı yükseliş hareketi ile başladı.

Çin'de büyümenin beklentilere paralel gelmesi, ABD’li şirketlerin açıkladıkları bilançoların pozitif yönde tepki bulması ve son gelişmelerin varlık alımlarının azaltılması sürecini 2014 yılının Mart ayına kadar öteleyebileceği beklentisi, Hindistan, Güney Afrika, Brezilya gibi gelişmekte olan ülkelerin bayram tatili nedeniyle kapalı olduğumuz haftayı ortalama yüzde 3'e varan yükselişlerle tamamlanması ve artan risk alma iştahı Borsa İstanbul'da yaşanan hareket üzerinde etkili oldu.

Avrupa borsalarında avronun değer kazanmasının piyasalara olumsuz yansıyacağı endişesi ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi ile AB yetkilileri ile banka regülasyonları konusunda anlaşmazlıklar olduğuna dair haberler, Ekim ayında başlayacak stres testlerine yönelik endişeler Avrupa borsalarında karışık seyirler izlenmesine yol açtı.

Bugün ABD ikinci el konut satışları verisi izlenirken, bu hafta yurtiçinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı ile açıklanmaya başlayacak bilanço rakamları takip edilecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler