FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ekonomik reform paketi sonrasında piyasaların tepkisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan piyasaların bir süredir beklediği ekonomik reform paketini açıkladı. Pakette esnafa vergi muafiyeti, 18 yaş altına BES imkanı, kamuda israfa son çıktı. Peki dolar ve borsa nasıl tepki gösterdi?

Ekonomik reform paketi sonrasında piyasaların tepkisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan piyasaların bir süredir beklediği ekonomik reform paketini açıkladı. Pakette esnafa vergi muafiyeti, 18 yaş altına bes imkanı, kamuda israfa son çıktı.

Pakette yer alan başlıca maddeler şunlar:

  • Aralarında berber tesisatçı gibi basit usule tabi 850 bin küçük esnafın gelir vergisinden muaf tutulacak ve beyan yükümlülüğü kalkacak

-Bireysel emeklilik sistemini çok daha geniş kesimlere yaygınlaştırıyoruz. Nüfusumuzun yüzde 25'ini oluşturan 18 yaş altındaki çocuklarımızın sisteme girebilmesinin önündeki engelleri kaldırıyoruz.

-Dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki altyapısını oluşturacak adımları atıyoruz.

-Reel sektör şirketlerimizin tahvil ihraçlarını özendirmek için Tahvil Garanti Fonu kuruyoruz.

-Finansal sektörün sigortacılık ayağını da ihmal etmeyerek, bireysel emeklilik sisteminin derinleşmesine ve gelişmesine katkı sağlıyoruz.

EKONOMİK REFORM PAKETİ SONRASI PİYASALARIN DURUMU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın reform paketini açıkladığı esnada 7.59 seviyesinde olan dolar kuru açıklama esnasında 7.54'e kadar gerilese de yeniden gelen alımlarla 7.55 seviyesine yükseldi.

Euro ise açıklama başladığı esnada 9.06 seviyesinde olan euro kuru 9.01 seviyesinde bulunuyor.

Borsa İstanbul'da ise endeks açıklama esnasında 1.557 seviyesinden 1.550 seviyesine gerilese de yeniden gelen alımlarla 1.560 seviyesine yükseldi.

18 YAŞ ALTINA BES İMKANI SİGORTA HİSSELERİNE YARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, reform paketinde bireysel emeklilik sistemini daha geniş kesimlere yaygınlaştıracaklarını ve 18 yaş altının BES sistemine girebilmesi için engelleri kaldıracaklarını açıkladı. Bu açıklama sigorta hisselerine değer kazandırdı. AvivaSA hisseleri yüzde 5.21 yükselişle en çok değer kazanan sigorta hissesi konumunda, Anadolu Hayat hisseleri yüzde 3,33, Türkiye Sigorta hisseleri ise yüzde 1,50 değer kazandı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler