FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emlak Konut GYO hisseleri çöktü!

İkincil halka arzı ertelenen Emlak Konut GYO hisseleri ilk işlemlerde yüzde 10.68 düşüşle açıldı.

Emlak Konut GYO hisseleri çöktü!

Ulusal piyasalarda yaşanan dalgalanmalar nedeniyle ikincil halka arzı ertelenen Emlak Konut GYO hisseleri ilk işlemlerde yüzde 10.68 düşüşle taban seviye olan 2.76 liradan açıldı. Emlak Konut GYO'nun ikincil halka arzı konjonktürün daha uygun olacağı bir tarihte yapılmak üzere geri çekilmişti.

Emlak Konut GYO 30 Mayıs'taki son kapanışı 3.09 liradan yaparken, bugün 3.07 lira baz fiyatla işleme açılmıştı. Cuma günü yapılan açıklamaya göre Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 5 Haziran'da başlayan talep toplama süreci son güne ertelenmişti.

İşte yapılan o açıklama;
Emlak Konut GYO'nun çıkarılmış sermayesinin 2,5 milyar TL'den 3,8 milyar TL'ye artırılması nedeniyle ihraç edilecek olan 1,3 milyar TL nominal değerli B Grubu payların halka arzı ertelendi. Borsadaki sert düşüşler 5-7 Haziran tarihleri arasındaki talep toplama sürecinin ileri bir tarihe atılmasına neden oldu. Şirketten KAP’a yapılan açıklamada alınan karar şöyle ifade edildi.

"Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin (Emlak Konut) 5-6-7 Haziran 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen talep toplama sürecinde ulusal piyasalarda yaşanan dalgalanmalar nedeniyle Yurtdışı Konsorsiyum Lideri ve Yurtiçi Konsorsiyum Lideri ile yapılan değerlendirmeler sonucunda, Emlak Konut ikincil halka arzının konjonktürün daha uygun olacağı bir tarihte yapılmak üzere geri çekilmesine karar verilmiştir.

Yurtiçi Bireysel Yatırımcılar'ın talep bedellerine ait tutarları bu duyuruyu takip eden ilk iş günü Konsorsiyum Üyeleri tarafından talepte bulunan yatırımcılara iade edilecektir. Halka arz sürecinde katkıları için Sermaye Piyasası Kurulu'na, Borsa İstanbul A.Ş.'ye, Yurtiçi ve Yurtdışı Konsorsiyum Liderleri ile Konsorsiyum Üyelerine ve yatırımcılarımıza teşekkür ederiz.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler