FİNANS

Haftalık strateji

Bu hafta zaman yetersizliği nedeni ile tablolar, grafikler ve dayanaklarımıza yer veremeyecek olmakla birlikte IMKB ‘ye ilişkin beklentilerimizi paylaşmak istedik.

Haftalık strateji

Gedik Yatırım Yurtiçi Satış Müdürü Eral Karayazıcı tarafından hazırlanan "Yatay seyir sürecek mi? " başlıklı Pusula Raporu :

Yatay seyir sürecek mi ?02.07.2012 tarihinde yayınladığımız pusulada “ temmuz ayında öncelik Avrupa borsaları olmak üzere hisse piyasalarında yüzde8-10 arası oranlarda yükseliş bekliyoruz. Ancak IMKB ‘nin bu harekete daha ılımlı katılım göstereceğini ve önümüzdeki 2 haftayı 61.500 – 63.600 aralığında hisse bazı hareketler ile geçireceğini düşünüyoruz“ görüşüne yer vermiştik.

Gerçekten de geride kalan iki haftalık kesit IMKB de 61.742 – 63.575 puan aralığında dalgalanmaya sahne oldu ve geçen haftayı IMKB 100 endeksi 62.662 puanla tamamladı.

1-Temmuz ayının ikinci yarısının ılımlı pozitif bir seyre sahne olması ihtimalini yüksek buluyor, IMKB adına 64.500 puanı kısa vadeli tepe adresi olmaya aday görüyoruz. Hafta içinde etkin olması muhtemel 63.500 direncini de hafife almıyor bu seviyenin en azından bu hafta adına alternatif tepe adresi olması olasılığını dışlamıyoruz.

2-IMKB ‘de geçen hafta kendini hissettiren negatif ayrışma işaretlerinin temmuz ayının ikinci yarısında sürmesi olasılığını yüksek buluyor, Avrupa borsalarında yaşanabilecek yukarı yönlü hareketlere IMKB ‘nin daha kısıtlı katılım göstereceğini düşünüyoruz.

3-Ağustos sonuna kadar olan kesitte sektörel bazda sanayi hisselerinin potansiyel getiri & risklerinin bankalara kıyasla çok daha cazip olduğu yönündeki görüşümüz geçerliliğini koruyor.

4-Önümüzdeki asgari 4 azami 10 haftalık kesitin geride kalan 2 haftaya benzer biçimde hisse bazında hareketlerin devam edeceği yatay bir seyre sahne olmasına yüzde 60 ihtimal veriyor. Kısa vadeli işlemlerde gelecek satış dalgalarını alış hamlesi, alış dalgalarını satış hamlesi ile karşılamanın daha rasyonel bir yatırım stratejisi olacağını düşünüyoruz.

5-Yılın son çeyreğine ilişkin pozitif beklentilerimiz ve IMKB 100 endeksinin ocak sonu itibarı ile 75.000 puana ulaşma apotansiyeline sahip olduğu yönündeki görüşümüz geçerliliğini koruyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler