FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İMKB günü S&P dopingiyle kapattı!

İMKB 100 Endeksi gün içerisinde 84.314 - 85.477 bandı arasında işlem görmesinin ardından yüzde 1,26’lik değer artışı ile 85,253 seviyesinden kapattı.

İMKB günü S&P dopingiyle kapattı!

İMKB Banka Endeksi yüzde 1,84 artarken, Sanayi Endeksi’nin de yüzde 0,82 değer kazandığını görüyoruz.
Güney Kıbrıs'ta belirsizliğin devam etmesi ve İtalya'da dün yapılan tahvil ihraçlarında borçlanma faizlerinin yükselmesi sonrasında bugün Avrupa borsalarının düşüşle açılmasının beklenmesine karşın, yurtiçinde S&P'nin Türkiye'nin notunu artırması haberi İMKB'nin hızlı yükselişine neden oldu.

Yurtdışında Güney Kıbrıs'ta bankaların yeniden faaliyete geçmeleri ile ilgili gelişmeler ile İtalya'da hükümeti kurma görevini alan Bersani'nin Cumhurbaşkanı Napolitano ile görüşmesi takip edilirken, Avrupa borsalarında ABD ekonomisine yönelik olumlu beklentiler ve iyi gelen Alman verisinin etkisiyle alım ağırlıklı bir seyir izlendi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni politika anlaşıyının da bankacılık sektörü önderliğinde İMKB’deki alımları desteklediği görüldü.

Endeks 30 kontratları gün içerisinde en düşük 103.475 en yüksek 104.925 seviyeleri arasında işlemler gerçekleşti. Kontrat günü yüzde 1,33’lük değer artışı ile 104.750 seviyesinden kapattı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler