FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İMKB günü yükselişle kapattı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), satıcılı açılışın ardından bir süre yatay seyir izledikten sonra, günün ikinci yarısında alımlarla yükseldi.

İMKB günü yükselişle kapattı

İlk seansta 75831 puana kadar gerileyen İMKB 100 Endeksi, 76000 seviyesinin üzerine çıkarak yatay seyre girdi.Endeks ikinci seansta alıcılı bir seyir izledi. En yüksek 77955 puanı gören Ulusal 100 Endeksi, günü 77514.33 puan ile (%1.10)844.01 puan artıda tamamladı.

İşlem hacmi birinci seansta 862.481.472 TL, ikinci seansta 1.773.498.464 TL olurken, toplam işlem hacmi 2.635.979.936 TL olarak gerçekleşti.

İtalya'da dün sona eren genel seçimlerin, siyasi belirsizlik ortaya çıkarması sonrasında Avrupa borsalarının güne düşüşle başlayacağı beklentisi İMKB'nin açılışta satıcılı bir başlangıç myapmasına neden oldu.

İtalya seçimlerinin net bir kazanan ortaya çıkarmamasının yarattığı belirsizlik günün ilk yarısında düşüşe neden olurken,İMKB'de satışların sınırlı kaldığı ve bankacılık sektöründekigüçlü seyrin etkisiyle günün ikinci yarısında tepki alımları ile toparlandığı görüldü.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) Şubat ayıtoplantı tutanakları yayınlanırken, Mart ayında gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında para politikasında değişikliğe gidebileceği beklentileri bankacılık sektörü üzerinde etkili oldu.ABD Merkez Bankası (FED) toplantı tutanaklarında tahvil alımı konusunda ortaya çıkan belirsizliğin ardından bugün FEDBaşkanı Ben Bernanke'nin yapacağı açıklama beklenirken, ABD'de
konut satışları ve tüketici güven endeksi verileri izlendi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler