FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pegasus halka arz için havalandı

Pegasus Hava Yolları, halka arz için 18-19 Nisan tarihlerinde talep toplayacak.

Pegasus halka arz için havalandı

Pegasus Hava Yolları, halka arz için 18-19 Nisan tarihlerinde talep toplayacak. Pegasus'un paylarının yüzde 31,4'ü halka arz edilecek. Ek satış hakkının tamamının kullanılması halinde halka açıklık oranı yüzde 34,5'e çıkacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, düşük maliyetli (Low Cost) havayolu şirketi Pegasus Hava Yolları'nın halka arzında talep toplama aşamasına gelindi. Pegasus, halka arzında talep toplama 18 Nisan perşembe günü başlayacak ve 19 Nisan cuma günü sona erecek.

YÜZDE 10'U YURTİÇİ BİREYSEL YATIRIMCININ
Halka arz edilecek payların yüzde 10'u yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 10'u yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 10'u nitelikli yatırımcılara, yüzde 70'i ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı.

AVRUPA'NIN EN HIZLI BÜYÜYEN HAVAYOLU
Bu arada, 2012 yılında 13,6 milyon misafir taşıyan ve gerçekleştirdiği yaklaşık 12 milyar dolar değerindeki yatırımla Airbus firmasına 100 adet uçak siparişi veren Pegasus, Resmi Havayolu Rehberi (Official Airline Guide) verilerine göre Avrupa'nın en büyük 25 havayolu arasında 2011 ve 2012 yıllarında ardarda 2 kez "Avrupa'nın En Hızlı Büyüyen" havayolu oldu.

Pegasus Hava Yolları'nın halka arzına yurt içinde İş Yatırım liderliğinde 30 üyeden oluşan bir konsorsiyum, yurt dışında ise Barclays aracılık ediyor.

Express


En Çok Aranan Haberler