FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasada zayıf seyrin sürmesi bekleniyor

Dün gelen satışlarla 3 günlük yükselişine ara veren BİST'te bugün de negatif seyir bekleniyor.

Piyasada zayıf seyrin sürmesi bekleniyor

SELÇUK ALTUN - MYNET Borsa İstanbul (BİST), 20 puan düşüşle 74.596 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,03 oranında değer kaybetti. Dolarda ise ilk işlemler 2.0125 seviyesinden geçiyor.

Merkez Bankası dün PPK toplantısı sonucu faiz oranlarını değiştirmeden bırakırken, aylık repo ihaleleri bundan sonra yapmayacağını duyurması sonrasında piyasada satışlar ağırlaştı. Merkez'den gelen para piyasaları ile ilgili temkinli duruşun güçlendirilmesi amacıyla bir ay vadeli repo ihalelerine son verilmesi açıklaması, piyasalar tarafından kötü algılandı. Bu kararın özellikle parasal sıkılaştırmanın etkisini hissedecek olan bankaların kârlılık beklentilerini düşüreceği belirtiliyor.

Bugün yurt içi tarafında herhangi bir veri olmamakla birlikte ABD tarafından oldukça yoğun bir veri trafiği yaşanacak.

ABD'den MBA mortgage başvuruları, perakende satışlar, TÜFE, devam eden konut satışları, yeni yatırımlar ve FOMC tutanakları takip edilecek. Avrupa tarafında ise Almanya ÜFE verisi izlenecek.

Uzmanlara göre; ABD'de açıklanacak olan FOMC toplantı tutanaklarında ekonomide aşağı yönlü risklerden ve parasal genişlemenin faydalarından bahsedilmesi halinde dolar kurunda bir değer kaybı yaşanabilir. Bununla birlikte önümüzdeki günlerde alımlar etkili olabilir.

Teknik Görünüm
Teknik olarak bakıldığında, dün 74.800 direnç bölgesinin altında kapanış gerçekleştiren endeksin 74.800 seviyesinin altında kalması halinde satış baskısının 74.100 seviyesine kadar olması öngörülüyor. Bu seviyenin aşağısında ise 73.500 ve 72.300 bölgeleri direnç olarak gösteriliyor. 74.800 seviyesinin üzerinde ise 75.500 ve 76.000 seviyesine kadar yükseliş görülebileceği belirtiliyor.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler