FİNANS

Piyasalar güne alımlarla başladı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), düne benzer şekilde bugüne de alıcılı başladı. Dolarda ise yüksek tansiyon sürüyor.

Piyasalar güne alımlarla başladı

Selçuk Altun/Editör Endeks, 490 puan artışla 59.879 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0.83 oranında değer kazandı.

Teknik olarak bakıldığında, 60 bin seviyelerine doğru yükselişini sürdürmesi beklenen İMKB’de, kar satışları karşılandığı sürece yükselişin devam edeceği belirtiliyor.

Analistlere göre; 60.150 hedefine doğru tekrar yönelmesi beklenen endeksin, dün olduğu gibi bugün de 59.700 seviyesinin üzerinde ne kadar güçlü tutunabileceğini izlememiz gerekiyor. Gün içinde yaşanabilecek satış dalgalarında ise 59.300 desteğinin kırılması durumunda 58.600 ve 58.400 desteklerine kadar geri çekilme potansiyeli oluşacak. 60.150 seviyesinin aşılması halindeyse 60.600 ve 61.500 hedefleri sözkonusu olabilir.

Bugün İzlenecek Datalar
12:00 AB - TÜFE
12:00 AB - Sanayi Üretimi
14:30 ABD - İthalat Fiyatları
16:30 ABD - Petrol Stokları

Türkiye'de önemli bir veri akışı bulunmuyor.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

RÜZGAR DOLARDAN YANA ESİYOR
Dün güçlü gelen perakende satışlar verisi, FED’in ekonomide ilerleme kaydedildiğine dair vurgulamaları ve toplantıda yeni bir parasal gevşeme sinyali gelmemesi ile dolardaki güçlenme eğilimi devam ediyor.

Doların küresel piyasalarda yükseliş yaşaması, içerde TL karşısında da güçlenmesini sağlıyor.

Sabah ilk işlemlerde dolar/TL kuru dünkü kapanış seviyelerine yakın 1.7950 TL seviyelerinde seyrediyor.

Kur, dün kapanış saatlerinde 1.7560 TL seviyesinde bulunuyordu.

Euro/dolar paritesi ise dün, 1.3052-1.3191 bandında hareket etti ve günü 1.3081'den kapattı. Paritede bu sabah ilk işlemler 1.3035 seviyesinden geçiyor.

Emtia fiyatlarına baktığımızda, ABD Doları'na bağlı olarak düşüş eğilimi devam ediyor. Altının onsu bu sabah 1671.95 dolar civarında seyrediyor.

Petrol fiyatları ise, Ortadoğu gelişmelerinden dolayı düşmeme eğilimini sürdürüyor. ABD yönetiminin Suudi Arabistan 'dan İran nedeniyle oluşan arz eksikliğini üretimi artırarak tamamlamasını istediği yönündeki haberler şu saatlerde petrol fiyatları üzerinde pek de etkili olmadığı gözlenmekte.

FED, DIŞ BORSALARI COŞTURDU!
Uluslararası piyasalar, FED'in dünkü toplantısının ardından yaptığı açıklamada ABD finans sistemine olan güveni artırması ve ekonomik değerlendirmesini yükseltmesinden olumlu etkileniyor.

FED, dün yaptığı açıklamda küresel finans piyasalarındaki güçlüklerin azaldığını ve istihdam piyasasının güç kazanmakta olduğunu kaydetti. Ayrı bir açıklamada, ABD Merkez Bankası, ülkenin en büyük 19 bankasından 15'inin, resesyon senaryosunda bile, yeterli sermaye seviyelerini sürdürebileceğini belirtti.

Bu gelişmeler çerçevesinde ABD hisse senetleri piyasalarından Nasdaq yüzde 1.88, S&P 500 yüzde 1.81 değer kazandı. Dow Jones’ta ise dünkü işlemler 12.919-12.976 puan aralığında gerçekleşti ve yüzde 0.29 değer kazancı ile 12.959 puandan tamamlandı.

Güney Amerika borsalarından Brezilya'da yüzde 3.03 değer kazancı vardı.

Avrupa borsaları ise, Almanya'dan gelen ZEW endeksinin beklentilerden çok daha iyi gelmesi ile son 7 ayın zirvelerinde kapanış gerçekleştirdiler.

Avrupa borsalarından Almanya yüzde 1.37, İngiltere yüzde 1.07, Fransa yüzde 1.72 değer kazandı.

Yeni gündeki ilk işlemlere baktığımızda; bu sabah Asya piyasalarında Çin hariç yükselişler var. Çin sabah itibarıyla yüzde 2 ekside.

Japonya’da zayıf yenin olumlu etkisi devam ediyor. Tokyo Menkul Kıymetler Borsası Nikkei Endeksi, 151,44 puan (yüzde 1,53) değer kazanarak 10,050.52 puandan kapandı.

ABD'de ise, Dow Jones en yakın vadeli kontratlarında işlemler yatay seyrediyor.

Avrupa borsalarının ABD etkisiyle güne olumlu başlangıç yapması bekleniyor.

Fitch'in Yunanistan'ın tahvil kredi notunu 4 basamak birden artırması, görünümünü "istikrarlı" seviyesine yükseltmesi de Avrupa piyasaları için olumlu sayılabilecek, "sorunlu Avrupa borsaları için" gelişmeler arasında yer alıyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler