FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar haftaya kararsız başladı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) haftaya hafif alımlarla yatay bir başlangıç yaptı.

Piyasalar haftaya kararsız başladı

Mynet Özel Haber: Selçuk Altun
Endeks, 54 puan artışla 62.717 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,09 oranında değer kazandı. Dolarda işlemler 1.81 seviyesinden geçiyor.

Analistlere göre; İMKB’de 63.600 seviyesi zirve noktası ve önemli direnç bölgesi. Endeksin 62.500 seviyesinin altına gerilememesi durumunda 63.600 seviyesi tekrar test edilebilir. Bu seviyenin kırılması ve üzerinde bir kapanışın olması halinde yükselişin hızlanabileceği düşünülüyor. 62.500 seviyesinin altına sert bir düşüş gerçekleştirmesi halinde endekste 60 bin seviyelerine kadar bir gerileme olabilir.

Bu hafta piyasalar Avrupa'da gerçekleştirilecek ihaleleri yakından takip edecek.

Piyasaların izleyeceği önemli ihaleler İtalya, Fransa ve İspanya tarafından gerçekleştirilecek.

Fransa bugün 12, 23 ve 49 hafta vadeli Hazine bonosu ihaleleri düzenleyecek ve 7.6 milyar Avro'ya kadar borçlanma hedeflenecek. Yine aynı ülke 19 Temmuz Perşembe günü 4 ve 5 yıl vadeli iki ihale yapacak. Bu ihalelerde ise hedef 8-9 milyar avro borçlanma olacak.

Portekiz 18 Temmuz çarşamba günü Ocak 2013 ve Temmuz 2013 vadeli Hazine bonosu ihaleleri düzenleyecek. Borçlanma hedefi 1.75.-2.0 milyar Avro olacak. İspanya, 19 Temmuz perşembe günü Ekim 2014, Temmuz 2017 ve Ekim 2022 vadeli 3 tahvil ihalesi yapacak. Yunanistan yarın 13 hafta vadeli bono ihalesi ile 1.25 milyar avro borçlanmayı hedefliyor. Macaristan ise yarın 3 aylık bir bono ihalesi yapacak.

Ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ile yaşanan kriz sonrasında ilk yurt dışı ziyaretini bu hafta Rusya'ya yapacak. Erdoğan'ın 18 Temmuz'da gerçekleştireceği ziyaret sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya gelmesi beklenirken, Başbakan Dmitri Medvedev'in yurtdışı programı olması nedeniyle görüşmesi beklenmiyor. Erdoğan ile Putin görüşmesinde, Suriye ile son yaşanan gelişmeleri değerlendirmesi bekleniyor. Görüşmede ayrıca ikili ticari, ekonomik ve siyasi ilişkiler ele alınacak. Erdoğan'a Moskova temaslarında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşlik etmesi ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la ayrı görüşmelerde bulunması öngörülüyor.

DOLARDA YATAY SEYİR DEVAM EDİYOR
Dolar kuru, yaklaşık iki haftadır sürdürdüğü yatay seyrini devam ettiriyor.1.81 civarında gezinen kur, yeni haftaya da aynı seviyede başlangıç yaptı.

Serbest piyasada bu sabah itibarıyla 1,8118 TL’den alınan dolar 1,8124 TL’den satılırken, 2,2172 TL’den alınan Euro'nun satış fiyatı ise 2,218 TL olarak gerçekleşiyor.

Euro-dolar paritesi 1,2236 seviyesinde.

Emtialarda genelde aşağı yönlü hareket dikkat çekiyor.

En yakın vadeli NYMEX kontratında petrol fiyatı bu sabah 86.85 dolar, Brent petrol fiyatı ise 101,28 dolar civarında hareket ediyor.

Altının onsu 1.589,85 dolardan işlem görüyor.

DIŞ BORSALARIN HAVASI BOZUK
Geçen haftanın son işlem gününde ABD borsaları JP Morgon'ın beklenenden iyi gelen bilançosuyla destek buldu ve yüzde 1.5 oranında değer kazandı.

Bu sabah Asya tarafında yine gündem Çin ve büyüme, borsalar ise genelde yatay seyrediyor. Çin ise yüzde 1.20 düşüşle işlem görüyor.

ABD futureleri şu sıralar yüzde 0.25 değer kaybıyla işlem görüyor.

ABD ve Avrupa'da şirketlerin ikinci çeyrek mali sonuçlarının gelmeye devam ettiği ve piyasaların açıklanan sonuçların global talepte zayıflamaya işaret edip etmediğine karar vermeye çalıştığı ortamda Avrupa borsalarının güne karışık seyir ile başlamaları bekleniyor.

ABD'de 9 Temmuz'da alüminyum şirketi Alcoa ile başlayan 2. çeyrek bilanço döneminde daha hareketli bir haftaya giriliyor.

Bugün piyasalar Citigroup bilançosunu yakından takip edecekler. Bilançonun TSİ 15:00'te açıklanması bekleniyor.

Yarın Coca-Cola CO, Goldman Sachs, Intel, Johnson & Johnson ve Yahoo beklenen bilançolar arasında yer alıyor.

Çarşamba günü American Express, Bank Of America, eBay, IBM, Teliasonera bilançoları piyasalar tarafından yakından takip edilecek.

Perşembe günü takip edilecek bilançolar arasında Microsoft, Morgan Stanley,Nokia ve Philip Morris bulunuyor.

Haftanın son günü ise General Electric ve Xerox en önemli izlenecek bilançolar arasında yer alıyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler