FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar için kritik bölge

Yurtdışı borsalar moralli bir seyir izlerken, içeride artan siyasi risk algısı borsa ve TL'yi kötü vuruyor.

Piyasalar için kritik bölge

SELÇUK ALTUN - MYNET
Borsa İstanbul (BİST), 344 puan artarak 69.444 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,50 oranında değer kazandı. Dolarda ise ilk işlemler 2,08 TL seviyelerinden geçiyor.

Dolarda yaşanan sert yükseliş ve gösterge tahvil faizinin yüzde 9,36 seviyesinde yükselmesi hisse senetlerini kötü etkiliyor.

Politik risklerin giderek büyümesi borsada düşüşleri hızlandırıyor. İç gündemin piyasalar üzerindeki baskısı, konuya ilişkin sıcak haber akışı kesilmeden azalmayacak. Bu nedenle hisse senetleri ve TL varlıklarında bir süre daha zayıflığın devam edebileceği düşünülüyor.

Uzmanlar, dün 69.100 puandan kapanan BİST’in kritik bir bölgede bulunduğunu vurguluyor. Üç gündür sert geri çekimeler gösteren endekste tepki denemeleri görülebileceği belirtiliyor.

Ancak, bu olası tepki denemelerinin yurtiçi haber akışına bağlı olarak sınırlı kalabileceği ve yükseliş hareketlerinin yeterli desteği bulmakta zorlanabileceği düşünülüyor.

Teknik Görünüm
Teknik olarak incelendiğinde, endeksin 2009’dan gelen trend desteğinin 67 binden geçtiğini belirten analistler, bu bölgenin orta ve uzun vadede yükselişin sürmesi için kırılmaması gerektiği görüşünü savunuyor.

Haftanın son işlem gününe başlarken FED’in gelişmekte olan ülkelerde etkilerinin kestirilme çabasının da olumsuz etkilerini taşımaya devam eden endeksin 68.500 desteğini koruduğunu ancak TL’de satış baskısının sürmesi ile bu desteğin de kırılarak 67.500-67.000’lerden bahsedilmeye başlanabileceği vurgulanıyor.

70.000 ve 71.500 dirençlerinin önemli olduğu, ancak belirsizliklerin yüksek olduğu bu gibi dönemlerde yükseliş hareketlerinin tepki olarak kalabileceği ve bir realizasyon ile karşılaşılabileceği ifade ediliyor.

Bugün için yurtiçi tarafta herhangi bir veri bulunmazken, siyasi gelişmeler takip edilecek. ABD tarafında kritik üçüncü çeyrek GSYİH ile kişisel harcamalar dataları, Avrupa tarafında Almanya ÜFE ve tüketici güveni takip edilecek.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler