FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar kritik haftaya nasıl başladı?

Borsa İstanbul, çok yoğun bir veri trafiğinin olduğu haftaya hafif yükselişle başladı.

Piyasalar kritik haftaya nasıl başladı?

SELÇUK ALTUN - MYNET
Borsa İstanbul (BİST), 148 puan artışla 75.896 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,20 oranında değer kazandı. Dolarda ise ilk işlemler 2,0220 TL seviyelerinden geçiyor.

Piyasalar veri açısından çok yoğun bir haftaya girdi.

Yurtiçinde ilk olarak bugün ve yarın Hazine toplamda 4 ihale düzenleyecek. S&P’nin önceki hafta Türkiye borçlanma maliyetlerine yaptığı vurgunun ardından bu ihalelerde ROT/toplam satış oranları ve faizler daha da önem kazandığından öne çıkacak.

Yarın açıklanacak olan Kasım ayı enflasyon rakamları da piyasalar tarafından yakından izlenecek.

Uluslararası piyasalarda ise gözler ağırlıklı olarak ABD'de açıklanacak istihdam verilerinde olacak. İlk tahminler tarım dışı istihdamın 181 bin artacağı, işsizlik oranının ise yüzde 7,2'ye ineceği yönünde. Geçen ay tarım dışı istihdam 204 bin artmış, işsizlik oranı yüzde 7,3 olarak gelmişti.

Bunların dışında bugün yurtiçinde imalat PMI verisi, yurtdışında ise İspanya, İtalya, Fransa, Almanya ve Euro Bölgesi imalat PMI, FED Başkanı Ben Bernanke’nin konuşması ve ABD ISM imalat endeksi verileri izlenecek.

Çarşamba günü küresel hizmet PMI’lar, Euro Bölgesi'nde üçüncü çeyrek büyüme verisi, perakende satışlar, ABD özel sektör istihdamı, ABD’de ‘Beige Book’ raporu açıklanıyor olacak.

Haftanın son iki işlem gününde ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Japonya Merkez Bankası'nın (BOE) toplantısı, ECB Başkanı Draghi’nin basın açıklaması, ABD’de üçüncü çeyrek büyüme verisi ile devam edecek.

Teknik Görünüm
Geçtiğimiz haftayı 75.500 ara direnci üzerinde kapatan endeksin, 74.000-77.000 bandında hareket etme eğilimini sürdüreceği belirtiliyor.

Ancak, özellikle Cuma günü açıklanacak ABD istihdam verisinin kayda değer hareketlere neden olabileceğine dikkat çekiliyor. 77.000 direncini aşamayan her hareketin kâr satışı ile karşılanması, 73.800-74.000 aralığına düşüşlerde ise tepki gelmemesinin satış baskısını artırma ihtimali olduğu düşünülüyor.

Orta vadeli beklentilere bakıldığında ise, bu hafta açıklanacak ABD verileri güçlü şekilde beklenti üzeri gelmez, beklentiye paralel yada beklenti altında kalırsa; Aralık-Ocak döneminde yukarı yönlü hareketin 83.000-84.000 bandını hedefleyeceği tahmin ediliyor.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler