FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar yine dalgalanıyor

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ikinci dalgasıyla ilgili dosya elinden alınan Savcı Muammer Akkaş'ın açıklamaları sonrasında piyasalar karıştı.

Piyasalar yine dalgalanıyor

SELÇUK ALTUN - MYNET
Savcı'nın görevden alınmasının yanı sıra, Danıştay'ın bazı özelleştirmelerle ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermesi, piyasalarda altüst etti.

64.160 puana kadar düşen Borsa İstanbul, günü 1541 puan (yüzde 2,33) kayıpla 64.555 puandan kapattı.

Dolar kuru 2,14 seviyesini aşarak (2,1403) rekor kırarken, Euro 2,9'u aşarak (2,9314) rekor tazeledi.

Euro ve dolardaki rekorlardan sonra döviz sepeti de 2.5068 ile zirve yaptı.

Piyasaların kapanış saatleri itibari ile dolar kuru 2,1280 TL seviyelerinde hareket ediyor, Euro ise 2,9155 seviyelerinde seyrediyor.

Diğer taraftan, gösterge tahvilin bileşik faizinde de yüzde 1,78 artış yaşandı ve günü 9,73 seviyesinden kapattı.

SAVCI'DAN "BASKI YAPILIYOR" AÇIKLAMASI
Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ikinci dalgasıyla ilgili dosya elinden alınan Savcı Muammer Akkaş açıklama yaptı. Savcı Akkaş açıklamasında ‘Cumhuriyet Savcısı olarak soruşturma yapmam engellenmiştir' dedi.

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının dün ortaya atılan ve çok daha büyük olacağı söylenen 2. dalgası savcılık ve emniyet arasındaki sürtüşme nedeniyle gerçekleşmemişti.

Bugün ise 2. dalga ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bazı bakanların çok yakınındaki isimler ile son yıllarda büyük ihaleleri alan işadamları bulunduğu, bu kişilerin iş yaptığı bürokratların yer aldığı isimlere yönelik olduğu iddia edilen soruşturmayı yürüten TMK Savcısı Muammer Akkaş’tan dosya alındı.

Savcı Akkaş bu gelişmeler üzerine gündem değiştirecek açıklamada bulundu. Akkaş açıklamasında yargıya açıkça baskı yapıldığını, soruşturma yapmasının engellendiğini, şüphelilerin kaçması ve delillerin karartılmasına imkan verildiğini belirtti.

BİR ŞOK DA DANIŞTAY'DAN
Danıştay 13’üncü Dairesi, Bakanlar Kurulu’nun Eti Alüminyum, Kuşadası ve Çeşme Limanları, SEKA ve TÜPRAŞ’ın hisselerinin satışına yönelik mahkeme kararlarını yok sayan ’özelleştirme uygulamalarının yargı dışında bırakılması’ kararının yürütmesini durdurdu.

Bakanlar Kurulu, Özelleştirme İdaresi uygulamalarında yargı kararlarının yok sayılmasını içeren 11 Haziran 2012 tarihli kararında, ’Özelleştirme İdaresi’nce devir ve teslim işlemleri tamamlanmış olan özelleştirme işlemleri hakkında verilen yargı kararlarının uygulanmasında çıkan fiili imkansızlık nedeniyle, Eti Alüminyum A.Ş.nin yüzde 100 hissesinin satış yöntemiyle özelleştirilmesi, Türkiye Denizcilik İşletmesinin Kuşadası ve Çeşme Limanları’nın işletme hakkı verilerek özelleştirilmesi, SEKA Balıkesir İşletmesi’nin varlık satışı yöntemiyle özelleştirilmesi ile Türkiye Petrol Rafineleri A.Ş.nin yüzde 14.76 hissesinin borsada satılmasını iptal eden yargı kararıyla ilgili olarak geriye ve ileriye yönelik her hangi bir işlem tesis edilmemesi’ kararı verdi.

Kamuoyunda uzun süre yeralan Bakanlar Kurulu Kararı’nda ayrıca ’Özelleştirme İdaresi’nin bu yönde yapılmış iş ve işlemlerin devam ettirilerek sonuçlandırılması kararlaştırılmıştır’ denilip, mahkeme kararlarının uygulanmasının fiili güçlüğüne dikkat çekildi.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler