FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalarda bugün neler bekleniyor?

Borsa İstanbul güne yüzde 0,47 yükselişle 88.970 puandan başladı.

Piyasalarda bugün neler bekleniyor?

Borsa İstanbul 100 (BİST 100) endeksi, güne 413 puan artışla 88.970 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,47 oranında değer kazandı.

TCMB'den faiz indirimine yönelik açıklamalar ve Fed sonrası gelişen ülke kurlarındaki baskıya paralel dolar/TL'nin tarihi zirveyi görmesine paralel iki gündür baskı altında kalan hisse senedi piyasası güne alımlarla başlarken, TL'nin seyri ve dış ticaret verileri yakından izleniyor.

Bugün Borsa İstanbul'daki lokomotif hisselerden İş Bankası ve Arçelik'in yıl sonu bilançolarını açıklaması bekleniyor.

Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta 75 baz puana ulaşabilecek erken faiz indirimine gidilebileceği beklentisi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ekonomik aktivitedeki sağlam seyre vurgu yapan açıklamaları sonrası dolardaki değer kazancı ile 2.4240'ı gören dolar/TL tarihi zirvesine yakın seyrini sürdürüyor.
Borsada iki günlük kayıp

Hafta başında yükseliş eğilimini koruyan BIST-100 endeksi, TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın Şubat ayında planlanandan erken toplanarak faiz indirebileceğini açıklamasının ardından, küresel gelişmelere de paralel olarak yönünü aşağı çevirirken, hafta başından bu yana yüzde 2.4 geriledi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler