FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalarda deprem sürüyor! Borsa dibe vurdu

Dün tarihi bir düşüş yaşayan Borsa İstanbul'da yine tepetaklak açıldı.

Piyasalarda deprem sürüyor! Borsa dibe vurdu

SELÇUK ALTUN - MYNET
Borsa İstanbul (BİST), 1.832 puan düşerek 69.113 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 2,58 oranında değer kaybetti. Dolarda ise ilk işlemler 2,04 TL seviyelerinden geçiyor.

Borsa İstanbul, dün yurtiçi kaynaklı haberlerin etkisiyle çok sert bir düşüş yaşadı. Özellikle Halkbank ve Emlak Konut hisseleri dün günü yüzde 12 üzerinde değer kaybı ile kapattı. Endeksdeki düşüşlerde Halkbank’ın büyük payı oldu.

Siyaset ve hukuk ekseninde gelişen gündeme ilişkin tedirginliğin sürmesi bekleniyor. Bugün de devam edebilecek olası yurtiçi gelişmeler ile endekste dalgalanmalar görülebileceği belirtiliyor.

FED Kararı Kritik!
İç gündemin yanı sıra, ABD tarafında konut başlangıçları verisi, akşam açıklanacak olan faiz oranı kararı ve varlık alımlarındaki azaltım beklentisi ile ilgili açıklamalar piyasaların takibinde olacak.

FED’in tahvil alımlarını 15 milyar veya daha fazla azaltması durumunda ise endeksteki aşağı hareketlerin sert olabileceği vurgulanıyor. FED’in tahvil alımlarını azaltmaması halinde ise, piyasalardaki rahatlığa bağlı olarak endeksin bu sefer sert tepkiyi yukarı yönde gerçekleştirebileceği vurgulanıyor.

Analistlere göre; teknik açıdan endeksin 70 bin destek seviyesi üzerindeki tutunması 72.500 direncinin hedeflenmesini sağlayacak. Düşüşlerde 70 bin ve 68.500 destek seviyeleri takip edilecek.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler