FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasaların gözü bu kararda

Fed faiz kararını bu akşam saat 21.00'da açıklayacak. Dolar/TL 2.82'nin üzerinde dengeli görünümünü sürdürüyor.

Piyasaların gözü bu kararda

Merkez Bankası'nın (TCMB) önümüzdeki dönemde faiz indirimlerinin koşullar elverdiği ölçüde yapılacağı yönündeki açıklamaları ve küresel piyasalardaki iyimserlikle dün dolar/TL gerilerken, piyasalar bugün ABD ve Japonya merkez bankalarının kararlarına odaklandı.

Genel olarak piyasalarda kararlar öncesi temkinli duruş korunurken, gün içinde global piyasalara paralel bir seyir beklenen dolar/TL bu sabah 2.82'nin üzerinde hareket ediyor.

Kararları bu gece geç saatlerde açıklanacak olan Fed toplantısında politika yapıcılarının faizleri değiştirmeyerek sabit tutmaları fakat ekonomik görünüme yönelik açıklamalarını biraz değiştirerek daha olumlu şartları ön plana çıkarmaları ve gelecekte faizleri artırmak için açık kapı bırakmaları bekleniyor.

Piyasalar böylesi bir yaklaşımı beklerken, FOMC'nin 26-27 Nisan'da gerçekleştireceği toplantıda faiz artışına hiç şans vermiyor ve 14-15 Haziran'da gerçekleşecek toplantıda ise bir faiz artışına beşte bir şans veriyor. Reuters tarafından gerçekleştirilen ankete göre bu yıl için iki faiz artışı bekleniyor.

Dün güne 2.8450 civarında başlayan dolar/TL , Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya'nın açıklamalarının da desteğiyle dün yönünü aşağı çevirirken, geç saatlerde 2.8165'e kadar geriledi. Bu sabah dolar/TL saat 08:37'de 2.8260/2.8275 seviyesinde bulunuyor.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler