FİNANS

"İMKB'de prim yapamazlar"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ana muhalefet partisi ve malum medya, hiç bir konuda ortak paydasının olmadığı...

"İMKB'de prim yapamazlar"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ana muhalefet partisi ve malum medya, hiçbir konuda ortak paydasının olmadığı marjinal öğrenci gruplarının reklamını yaparak, bu grupları hükümete karşı cesaretlendirerek bilsinler ki Menkul Kıymetler Borsası'nın içinde prim yapamazlar" dedi.

İMKB 25. Yıl Konferansı'nın açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi olarak son 8 yılda geldiği noktaya işaret ederek, böyle bir Türkiye'nin muhalefet partilerinin de en az iktidar partisi kadar vizyoner olmak zorunda olduğunu kaydetti.

İktidar partisinin küresel bir vizyonla hareket ettiği ortamda muhalefetin siyasetin seviyesini aşağı çekme gayretinin Türkiye'nin itibarına ve vizyonuna haksızlık olduğunu söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Dikkat edin; bizim küresel ekonomiyi konuştuğumuz, küresel ekonomiye yön verdiğimiz ortamda son derece seviyesiz, son derece nezaketsiz ve son derece çapsız bir üslupla ülke içindeki istikrar ve güven zemini yıpratılmak isteniyor.

Son dönemdeki bir çok olaya karışan tipler, özellikle bu siyasi partilerin liderleri tarafından kendi gruplarına taşınması ve buralarda bunların ellerinin kaldırılması, bunların okşanması* İllegal örgüt içerisinde yer alan bu tiplerle bir şeyler toplamaya gayret etmek hiçbir zaman, hiçbir siyasi çalışmaya prim yaptırmaz, tam aksine kaybettirir. Benim milletin meyin ne olduğunu çok iyi bilir.

Şu anda tüm gücünü, tüm motivasyonunu özellikle muhalefetin ve medyanın kışkırtmasından alan bir yapı var. Ve ben bunu borada söylemek zorundayım; anamuhalefet partisi ve malum medya, hiçbir konuda ortak paydasının olmadığı marjinal öğrenci gruplarının reklamını yaparak, bu grupları hükümete karşı cesaretlendirerek bilsinler ki menkul kıymetler borsasının içinde prim yapmazlar. Orada kaybederler. Onun için de bu şiddetle hiçbir yere gidilmez. Ne amaçla yapıldığı, kimler tarafından yapıldığı, nasıl yapıldığı

hiç önemli değil. Yeter ki hükümet hedef alınsın. Yaptıkları illegal eylemlerin tam sayfa yayınlandığını, dakikalarca ekranlarda tutulduğunu ve anamuhalefet partisinden tam destek aldığını gören bu gruplar da doğal olarak, şiddetin, protestonun dozunu attırıyor."

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler