FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Riskler bitmedi, temkinli olmakta fayda var

Hafta başından bu yana tepki yükselişi gerçekleştiren piyasalarda temkinli olunması uyarısı yapılıyor.

Riskler bitmedi, temkinli olmakta fayda var

SELÇUK ALTUN - MYNET
Borsa İstanbul (BİST), 153 puan düşüşle 68.445 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,22 oranında değer kaybetti. Dolar kuru ise, piyasaların açılış dakikaları itibariyle 2,1670 TL seviyelerinde işlem görüyor.

Siyasi tansiyonun eskisi kadar yüksek olmayışı ve doların bir miktar da olsa geri çekilmesiyle beraber piyasalarda toparlanma yaşanıyor.

Diğer taraftan, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından yapılan değerlendirmede kredi notu ile ilgili kısa vadede yaşananların risk algısını çok fazla olumsuz etkilememesi ve görünümü değiştirmemesi piyasalara destek olmuş gibi görünüyor.

Bu gelişmeler çerçevesinde hafta başından bu yana olumlu seyrini sürdüren toparlanmaya devam ediyor. BİST, iki günde yüzde 4 tepki yükselişi gerçekleştirdi. TL, dolara karşı yüzde 1’e yakın değerlenirken, gösterge bileşik faiz iki haftanın en düşük (10,02) seviyesine geriledi.

Piyasalardaki iyimserlik, içeride siyasi tansiyonun azalması ve dışarıda ABD tahvil faizlerinin hız kesmesi ve bir miktar gevşemesinden kaynaklanıyor. Ancak bu iki konuda da risklerin tam olarak geride kalmadığı, bu nedenle kırılganlığın sürdüğü vurgulanıyor. Uzmanlar, yatırımcılara temkinli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Teknik olarak bakıldığında, endeksin yükselişini 70 bin seviyesine doğru taşıması bekleniyor. 70.000 psikolojik seviyesinin üzerindeki tutunmalar ile beraber ise endeksin toparlanma gücünün artabileceği vurgulanıyor.

Kısa vadede yurtiçi odaklı siyasi haber akışının önem derecesi yurtdışı gelişmelere göre daha yüksek kalmaya devam edecek gibi görünüyor. Bu anlamda yurtiçi siyasi gelişmeler yakından takip ediliyor.

Ekonomik veriler açsısından baktığımızda, bugün yurtiçinde sanayi üretimi verisi takip edilecek. Sanayi üretiminde beklenti yıllık bazda yüzde 4,1 artış olacağı yönünde. Beklenti üzerinde gelebilecek bir veriyle endekste alımların hızlanabileceği kaydediliyor.

Bugün, Avrupa tarafında işsizlik oranı, perakende satışlar, Almanya fabrika siparişleri açıklanacak. ABD tarafında Mortgage Başvuruları, ADP istihdam değişimi ve seans sonrasında FOMC tutanakları takip edilecek.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler