FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

29 Aralık gram altın ne kadar oldu? Merkez Bankası açıkladı! Gram altın fiyatı ne kadar?

Resmi Gazete'de yayımlanmış olan yeni karara göre, altın hesabını Türk Lirası mevduat hesaplarına çevirenlere Merkez Bankası tarafından destek verilecek. Açılacak olan hesaplar 3, 6 ve 12 ay vadeli olacak ve Merkez Bankası her gün gram altın fiyatını açıklayacak. Peki 29 Aralık gram altın ne kadar oldu? İşte gram altın fiyatı ve detaylar...

29 Aralık gram altın ne kadar oldu? Merkez Bankası açıkladı! Gram altın fiyatı ne kadar?

Resmi Gazete'de de yayımlanmış olan Merkez Bankası tebliğine göre, 29 Aralık 2021 Çarşamba tarihi itibariyle altın hesapları, hesap sahibinin talep etmesi halinde Türk Lirası mevduat hesabına çevrilecek. Gelişme sonrası vatandaşlar gram altın fiyatını araştırıyor. Peki 29 Aralık gram altın ne kadar oldu?

29 ARALIK 2021 GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Vatandaşlar gram altın fiyatlarını ilgiyle takip ediyor. Altın hesaplarının Türk Lirası'na çevrilmesinde Merkez Bankası'nın o gün saat 11.00'de ilan edeceği gram altın fiyatı esas alınacak. Ayrıca dönüşüm sonrası açılacak yeni hesaplar 3, 6 ve 12 ay vadeli olacak. Bankanın hesaba uygulayacağı faiz, Merkez Bankası tarafından belirlenen bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının altında olamayacak.

Merkez Bankası tarafından açıklanan rakamlara göre dolar kurunun seviyesi 12,03 TL ve euro kurunun seviyesi ise 13,59 TL şeklinde duyuruldu. Saflık derecesi 995/1000 olan 1 gram altının fiyatı 696,44 TL, saflık derecesi 1000/1000 1 gram altının fiyatı ise 699,94 TL olarak duyuruldu.

MERKEZ BANKASI'NDAN AÇIKLAMA

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası da, altın cinsinden mevduatın TL’ye dönüştürülmesi durumunda hesap sahiplerine destek verileceğini ifade etti.
Bankanın yaptığı açıklamada, daha önce döviz hesaplarının TL’ye çevrilmesi şartıyla hesap sahiplerine destek sağlanacağının belirtildiği hatırlatılarak şu ifadeler kullanıldı:

“Bu defa altın cinsinden mevduat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine destek sağlanmasına karar verilmiştir.”

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler