FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı uyardı, dolar fırladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'na çağrısı piyasa tarafında tepki buldu.

Cumhurbaşkanı uyardı, dolar fırladı

Genç işadamlarıyla biraraya gelen Erdoğan, Merkez Bankası'nı eleştirerek "Dünyada herkes faiz indirirken neyi bekliyorsun? Kendileriyle de konuşacağım. Bu iş böyle yürümez" açıklamasının ardından dolar bir anda fırladı.

Dün, İsviçre Merkez Bankası'nın frankı euroya karşı serbest bırakma kararının ardından 2.30 TL'ye yerleşen dolar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası'nın faiz politikasına yönelik sert eleştirisi sonrasında 2,34'ü aştı.

**İşte Erdoğan'ın o sözleri

Merkez Bankası'nın faizleri indirmesi konusunda sert açıklamalar yapan Erdoğan, şunları söyledi;**

"Hakikaten dünyada herkes inerken, bizim merkez bankası sağ olsun hala olduğu yerde duruyor. İnmiyor, düşürmüyor, yahu neyi bekliyorsun sen? Buyurun petrol fiyatları 45 dolara geldi. Azerbaycan Devlet Başkanı buradaydı, biz hesapları 60 dolar üzerinden yaptık. Şimdi burada sıkıntımız var. Yatırımlar konusunda sıkınımız var diyorlar. Orada o 15 doların hesabını yapıyor. E bizim petrolle ilgili bizim bir sıkıntımız yok. Tam aksine lehimize şu anda. Bunun halkımıza dönüşünü yatırımcıya dönüşünü süratla sağlamak lazım. Ey Merkez Bankası, daha neyi bekliyorsun? Şimdi diyebilirler ha, Merkez Bankası bağımsızdır, ben de bağımsızım. Kendileriyle de konuşacağım. Bu iş böyle yürümez. Burada bir şey var. Bizim yatırıma ihtiyacımız var, istihdama, üretime ihtiyacımız var. Şimdi istihdamda bir sıkıntı görünüyor. Yani bir çok batı ülkesiyle mukayese edilmeyecek şekilde iyiyiz de, inelim yüzde 5’e kadar ya, düşelim buralara."

[**

**](https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/erdogandan-merkeze-faiz-tepkisi/98677/)

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**

Serbest piyasa

, döviz çevir, döviz çevirici**


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler