FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar 1,90'ı gördü

Dolar 17 ay aradan sonra ilk kez 1,90 lira seviyesini gördü.

Dolar 1,90'ı gördü

Hafta sonu boyunca süren protestoların ardından bugün bankalararası piyasalarda dolar Ocak 2012'den bu yana ilk kez 1,90 lira seviyesini gördü.

Döviz sepeti ise 2,1841 seviyesine yükseldi.
DOLAR DA YÜKSELİŞ BASKISI SÜREBİLİR

Ekonomistler gösterilerin yarattığı belirsizliğin doların yükselişini desteklediğini ifade etti.

Saxo Capital’dan Burak Demirpehlivan Gezi Parkı eylemlerinin yarattığı belirsizliğin parite üzerinde baskı yaratacağını söyledi.

Demirpehlivan, “Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak Türkiye’ye yönelik bir belirsizlik oluşmuş durumda. Dolar zaten küresel anlamda güçleniyordu. Özellikle haftasonu Fed’den gelecek açıklamalar da çok önemli olacak. Dolarda yükseliş baskısının devam edeceğini düşünüyorum. Hem küresel anlamda bu kadar talebin olması hem de küresel basında bu olayların yer buluyor olması etkili oluyor. Yabancı yatırımcılar dış basından gelişmeleri takip ediyor. Dolarda yükseliş baskısının devam etmesini bekliyoruz” diye devam etti.

ASH: YÜKSELİŞ TÜRKİYE İLE İLGİLİ

Standard Bank Araştırma Müdürü Tim Ash, doların TL karşısındaki yükselişin, Türkiye’yle ilgili olduğunu söyledi.

Ash, “Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri bugün güçlü performans sergiliyor. Doların TL karşısındaki yükselişinde Türkiye genelindeki olayların etkisi var. Sanırım bu Gezi Parkı eylemleriyle ilgili bir durum” dedi.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler