FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar dört ayın dibinde

Fed'in sözlü yönlendirme yaklaşımında değişiklik yapacağı beklentisi üzerine dolar 4 ayın en düşüğüne geriledi

Dolar dört ayın dibinde

ABD Merkez Bankası Fed'in faizleri ne zaman artıracağı konusunda yol gösterici olması amacıyla koyduğu faiz eşiğini kaldıracağı ve kalitatif yönlendirmeyi benimseyeceği beklentisiyle dolar, önemli para birimleri karşısında 4 ayın en düşük düzeyine indi.

Traderların gelecekteki döviz dalgalanmaları beklentileri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kırım'ın ayrılmasının ardından Ukrayna'yı daha fazla bölme niyetinde olmadığını söylemesinin ardından 2012'den bu yana en düşük seviyesinde kaldı. Yuan bugün Yeni Zelanda doları karşısında doğrudan işlem görmeye başlıyor. Çin yuanı, finansal riskin arttığı endişesiyle 2007'den bu yanaki en büyük 3 günlük düşüşünü kaydetti.

Dünyada Fed'in işsizlik oranı eşiğinin etkili olduğunu düşünen tek bir kişinin bile olduğunu sanmadığını belirten Sumitomo Mitsui Banking Corp.'un New York'taki forex ve para işlemleri müdürü Masato Yanagiya, "Fed'in faizler konusunda daha güvercin bir yaklaşım benimseyeceğine düşünenlerin sayısı artıyor" dedi.

ABD dolarının, 10 önemli para birimi karşısındaki hareketini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi Londra saatiyle 6:05'te büyük bir değişiklik kaydetmeyerek 1,012.60 puanda seyretti. Endeks 17 Mart'ta 1,011.35 puandan 1 Kasım'dan bu yana en düşük düzeyini kaydetti.

Dolar dün yen karşısında yüzde 0.3 zayıflayarak 101.44 seviyesine gerilemesinin ardından bugün 101.49 düzeyinden işlem görüyor. ABD doları euro karşısında ise dünkü yüzde 0.1'lik düşüşün ardından bugün 1.3919'da seyrediyor. Euro, yen karşısında 141.26 düzeyinden işlem görüyor.

Deutsche Bank AG'nin 9 para birimi çiftini kapsayan 3 aylık zımni volatilite endeksi 12 Mart'ta yüzde 7.14'ten Aralık 2012'den bu yana en düşüğünü kaydetmesinin ardından yüzde 7.39 düzeyinde seyrediyor.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Serbest piyasa

Döviz çevir

Döviz çevirici


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler