FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar, bugün (28 şubat) dolar kuru kaç TL? (İdlib'deki hain saldırdı sonrası dolarda son durum)

İdlib'de rejim tarafından düzenlen hain saldırıda 33 askerin şehit olmasının ardından dolarda hareketlilik yaşanıyor. Dolardaki son dakika haberleri yakından takip edilirken, '28 şubat dolar ne kadar oldu veya ne kadar olur?' sorularına yanıt aranıyor. İşte İdlib'deki hain saldırı sonrası, 28 Şubat tarihli güncel dolar kuru ve döviz piyasaları ile ilgili son dakika gelişmeleri...

Dolar ne kadar, bugün (28 şubat) dolar kuru kaç TL? (İdlib'deki hain saldırdı sonrası dolarda son durum)

İdlib'deki hain saldırı yürekleri dağladı. Rejim güçleri tarafından düzenlenen hava saldırısında 33 asker şehit olurken, Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada 32 askerin de yaralı olduğu bildirildi. Suriye'deki hain saldırı sonrası dolar sert yükselerek akşam saatlerinde 6,21 seviyelerine çıktı. Hain saldırının detayları sabah saatlerinde netleşirken, dolardaki son dakika haberleri de yakından takip ediliyor.

Dün piyasaların kapanış dakikalarında 6,17 seviyelerinde seyreden dolar/TL kuru, bu sabah 6.25 seviyesine kadar çıktı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul Pay Piyasasında bugün açığa satış işlemlerinin yasaklanmasına karar verdi.

Peki bugün yani 28 Şubat itibari ile dolar ne kadar, dolar güne nasıl başladı?

BUGÜN DOLAR NE KADAR?

28 Şubat 09.47 itibari ile dolar kuru 6,2503TL’den işlem görüyor. Dolar kurundaki anlık hareketleri, dalgalanmaları, günlük değişimi, en yüksek ve en düşük değerleri Mynet Finans’ın ABD Doları sayfasından erişebilirsiniz.

DÜN PİYASALARDA SON DURUM NEYDİ?

Dolar/TL corona virüsün küresel ekonomik aktiviteye etkisinin artabileceğine yönelik endişeler ve İdlib geriliminin artmasıyla 6,1730 seviyelerinde seyretmişti.

ANALİSTLER NE DİYOR?

Analistler, Suriye'deki gelişmelerin gündemin odağına yerleştiğini belirterek, bugün yurt içinde büyüme, yurt dışında ise ABD'nin kişisel gelir ve harcamalar verilerinin takip edileceğini kaydetti.

Teknik açıdan dolar/TL'de 6,2750'nin direnç konumuna geldiğini ifade eden analistler, 6,10'un destek olarak izleneceğini dile getirdi.

AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistler, 2019 yılında Gayrisafi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) yüzde 0,6 büyümesini bekliyor. Geçen yılın son çeyreğine ilişkin GSYH beklentilerinin ortalaması yüzde 5,1 olan ekonomistlerin, 2020 yıl sonuna ilişkin büyüme tahminlerinin ortalaması ise yüzde 3,9 düzeyinde belirlendi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler