FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar oldu? 12 Mart dolar fiyatları

Dolar almak ve satmak isteyen vatandaşlar dolar ne kadar oldu sorusunu araştırmaya devam ediyor. Yeni güne %0.34 hareketle başlayan dolar, daha önce Merkez Bankası’nın uyguladığı sıkı para politikası ve yüksek faiz kararı sonrası 7 liranın altına inmişti. Geçtiğimiz hafta ise ABD’de yaşanan tahvil faiz artırımıyla birlikte yükselmiş ve 7.42 lira seviyesine tekrar yükselmişti. Peki son günlerde hareketliliği devam eden dolar fiyatları 12 Mart'ta ne durumda?

Dolar ne kadar oldu? 12 Mart dolar fiyatları

Dolar 12 Mart'ta işlem gününe %0.34 hareketlilikle başladı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın sıkı bir şekilde uyguladığı para politikasının ve sözlü yönlendirmelerin ardından düşüşe geçen dolar, geçtiğimiz hafta yeniden 7 Türk Lirası'nın üzerinden işlem görmeye başlamıştı. Önceki kapanışını 7,5019 TL'den yapan dolar, 12 Mart'ta güne %0.34 yükselişle başladı.

Geçen hafta en düşük 7.22, en yüksek 7.58 seviyelerini gören dolar/TL, haftalık bazda yüzde 1.3 artışla Cuma gününü 7.53'ten tamamlamıştı. Kur ise haftaya 7.54 seviyesinde başlamış, sonrasında yükselişini sürdürmüştü. Peki 12 Mart dolar fiyatları ne kadar?

DOLAR KAÇ TL?

12 Mart'ta dolar güne yukarı yönde bir başlangıç başladı. Alış fiyatı 7.4999 TL olan dolar, 7.5028 TL satış fiyatı ile işlem görüyor. Haftaya yükselişle başlayan doların hafta bazında değişim yüzdesi ise %-0.41.

DOLARDA DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Dolar, ABD tahvil faizlerindeki yükseliş sonrası başladığı düşüşe devam ediyor.
ABD tahvil getirilerinin haftanın başında belirginleşen yükselişle 7.8'e yaklaşan dolar/TL, ABD'de 3-10 ve 30 yıllık tahvil ihalelerinin beklentilere yakın şekilde problem çıkmadan atlatılması ve ABD enflasyon verileriyle birlikte dün 7.45'e kadar indikten sonra 7.50'de dengelendi. 13 Mart Cuma sabahı ise yaklaşık 7.5075 TL'den el değiştiriyor. Piyasalarda bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı ekonomik reform paketi izlenecek.

Geçtiğimiz haftalarda 7 yıllıklar için yapılan ihaleye gelen düşük talebin ardından ve Powell'ın sözleriyle birlikte ABD 10 yıllık tahvil faizleri 1.60'ı aşmıştı. Dün 3 yıllık tahvil ihalesine güçlü bir talep gelirken ABD Hazinesi 58 milyar dolar borçlandı. Güçlü taleple birlikte 10 yıllık tahvil faizleri 1.53 seviyesine gerilerken dolar kuru da geri çekilmiş oldu. Düşüşün devam edip etmeyeceği ise merak konusu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler