FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar oldu? 2 Mayıs Salı

Dolar ne kadar oldu? Geçen haftadan beri düşüşe devam eden dolar güne 3,55 lira ile başladı ve düşüşe devam ediyor. Merkez Bankası'nın adımları ile dolar, yılın en düşük seviyesine düştü. İşte anlık dolar kaç lira oldu sorusunun cevabı...

Dolar ne kadar oldu? 2 Mayıs Salı

Dolar, 2 Mayıs Salı gününe düşüşle başladı. Dün ABD'de açıklanan ISM imalat Sanayi Endeksi'nin beklentilerin altında kalmasının ardından 3,54 ile 3,58 arasında gezinen dolar kuru günü 3,55 ile tamamlamıştı. Bugün ise 3,55 ile açılan dolar, 3,53 seviyesine kadar inmiş durumda. Anlık dolar kaç lira oldu sorusunun cevabını ve döviz kurlarının anlık değişimlerini aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

Dolar kaç lira oldu? Anlık döviz kurları için tıklayınız

Merkez Bankası'nın bankaların maliyetlerini artırıcı adımlarıyla gerileyen Dolar, 3.55 liranın altında başladığı yeni haftanın ilk işlem gününde 3.53 liraya çekildi. Merkez Bankası'nın geç likidite penceresi faizini 0.50 puanlık artışla yüzde 12.25'e çıkarmasının ardından geçen hafta 3.56 lira düzeyine gerileyen dolar, bugün 3.5341 liraya kadar inerken, küresel piyasalarda 1.091 dolara kadar yükselen euro da, iç piyasada parite etkisiyle 3.8583 liraya kadar geriledi.

Güne yüzde 0.36 yükselişle 94 bin 994 puandan başlayan Borsa İstanbul Endeksi de (BIST100) yeniden 95 bin puan sınırını aşarak, 95 bin 116 düzeyine kadar çıktı.

İş Yatırım'ın, "Beklentiyi alıp, gerçeği satmak…" başlıklı günlük piyasa raporunda, "Mayıs ayına Nasdaq endeksinde yeni bir kapanış zirvesi ile başladık" denildi ve şu değerlendirme yapıldı:

"Zayıf dolar, düşük faiz ve güçlü Avrupa büyümesini arkasına alan Borsa İstanbul Nisan ayını 2013 yılı zirvesini kırarak bitirdi. Olumlu dış konjonktür ve güçlü ilk çeyrek karları borsadaki yükselişi destekliyor. Ancak piyasalar beklentileri satın alıp gerçekleri satarlar. İçerde ve dışarda belirsizliklere rağmen risk alan yatırımcılar Mayıs ayında kar satışına geçmeyi tercih edebilirler. Borsanın dolar bazında kritik bir direnç noktasına geldiği mevcut değerlemeler aşağı yönlü risklerin arttığını gösteriyor. Son 7 yılın verisi gelişmekte olan hisse senedi ve döviz piyasalarında Nisan sonunda satıp Mayıs sonunda almanın yüzde 70-yüzde 80 gibi yüksek bir ihtimalle kazandırdığını gösteriyor."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler