FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar?

Güne 2,94 lira seviyelerinde başlayan dolar/TL, 2,97'nin üzerini gördü.

Dolar ne kadar?

Dolarda yükseliş gözleniyor. Dolar/TL bankalararası piyasada 2,97'nin üzerine çıktı.

Dün piyasaların kapanış saatlerinde 2.9413/2.9430 seviyesinde olan, akşam saatlerinde ise 2.9575'e kadar yükselen dolar/TL, bu sabah 2.9470/2.9485 seviyesinde açıldı. Açılış sonrasında yükseliş isteğini sürdüren dolar, 2,97 seviyesinin üzerine çıktı.

Dolar/TL geçen haftaya dolardaki küresel zayıf seyre paralel altı ayın en düşük seviyeleri olan 2.80'in altında başlamış ancak artan risklerle yönünü yukarı çevirerek 2.9765 seviyesini test etmişti.

Dün aynı saatte 3.1448/3.1465 seviyesinde olan sepet bazında TL bu sabah 3.1512/3.1531, 3.3482/3.3505 seviyesinde olan euro/TL ise 3.3555/3.3578 seviyesinde işlem gördü.

Dün genel olarak bant aralığına hareket eden dolar/TL, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın faizlerin düşürülmesi yönündeki açıklamaları ardından dalgalandı.

"Ekonominin ritmini düşürecek tutum içine giren kimseye karşı en küçük müsamaha gösterilemeyeceğini" belirten Erdoğan, finansman konusunda yaşanan sıkıntıların çözümü için faizlerin düşürülmesi başta olmak üzere dile getirdiği hususların daha fazla dikkate alınması gerektiğini söyleyerek, "Finans sektörünün bankacılık sektörünün girişimcilerin önünü açması lazım. Bu nasıl olacak? Bu, faizi düşürmek suretiyle olacak. Bu adımın atılması lazım, ekonomi sadece bir tarafın kazanacağı değil, hep birlikte kazanabileceğimiz bir alan" dedi.

Bir bankacı, "Tekrar artan siyasi riskler nedeniyle Türkiye piyasaları geçen haftadan beri dış piyasalardan negatif ayrışmış durumda. Erdoğan'ın dün faizle ilgi açıklamaları da piyasalarda baskı yarattı. Bu durum TCMB'nin 24 Mayıs'taki PPK toplantısında böyle bir ortamda faiz indirimlerine devam edeceği algısı yaratıyor. Siyasi risklerin yanı sıra bu algı da TL üzerinde baskı unsuru olmaya devam edecektir. Önümüzdeki günlerde gelişmekte olan piyasalara yönelik risk algısı bozulmaya devam ederse, TL'nin en çok kaybeden para birimi olmaya devam ettiğini görebiliriz" dedi.

Analistler, TCMB üzerinde faiz konusunda politik baskının devam ettiğini, enflasyonda görülen düşüşün de TCMB'nin elini rahatlattığına dikkat çekiyor.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler