FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FED ikna edemedi dolar 1.62'ye fırladı

FED Başkanı Ben Bernanke'nin faiz kararı sonrasında yaptığı açıklamalarda istihdam ve büyüme konusunda piyasaları rahatlatamadı. Açıklamalar sonrasında dolar güç kazandı yeni güne 1.62'den açıldı.

FED ikna edemedi dolar 1.62'ye fırladı

ABD tarafında FED Başkanı Ben Bernake'nin faiz toplantısı sonrasında işsizlik konusunda yanılmış olduklarını yavaşlama olduğunu kabul etmesi ve bu yavaşlamanın bir kısmının geçici olduğu buna karşılık da bir kısmının kalıcı olduğu açıklamaları sonrasında piyasalarda düşüş yaşanırken dolar güç kazandı.

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq yüzde 0.6 düştü. VIX volatilite endeksi 19'un altında kaldı.

Asya tarafında karışık açılış yerini düşüşe bırtaktı. Tokyo´da yüzde 0.3 düşüş Şanghay'da yüzde 0.2 yükseliş var.

İçeride Merkez Bankası PPK toplantısının sonuçları bekleniyor. Bugün yapılacak ve seçimlerden sonraki ilk toplantı olma özelliğini taşıyan toplantı öncesinde gösterge tahvil faizi ve döviz kurları yükseliyor.

Avrupa tarafında açıklanacak olan ve büyümeye öncü gösterge olarak kabul edilen PMI rakamları takip edilecek. Diğer yandan bugün ve yarın toplanacak olan Avrupa Maliye Bakanları toplantısından çıkacak sonuç da yakından izlenecek. Yunanistan'a ilişkin maddelerin de görüşüleceği toplantı sonrasında gelecek açıklamalar piyasanın radarında.

Fed toplantısı sırasında 1.44 civarında dalgalanan euro-dolar 1.43'e indi. İçeride döviz yükselmeye devam ediyor, dolar-TL 1.62'nin üzerinde, seçim öncesinde 1.92'li seviyelere kadar inen Sepet Kur bu Sabah 1.9740'a yükseldi.

Altın ve gümüş sakin bir seyir izliyor. Altın 1547, gümüş 37 dolarda. Petrolde hafif düşüş var, NY WTI 94.1, Brent 113.1 dolara indi.

Express


En Çok Aranan Haberler