FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI SONRASI DOLAR ALIŞ SATIŞ FİYATI: 21 Eylül 2023 Perşembe dolar ne kadar, euro kaç TL?

Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar alış satış fiyatında son durum yakından takip ediliyor. Bilindiği üzere Merkez Bankası geçtiğimiz ay politika faizini yüzde 17,5 seviyesinden yüzde 25 seviyesine çıkarmıştı. Şimdi gözler bugün açıklanacak olan Eylül ayı faiz kararında. Peki, bugün dolar ne kadar? Euro kaç TL? İşte euro da dahil olmak üzere Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar alış - satış fiyatında son durum...

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI SONRASI DOLAR ALIŞ SATIŞ FİYATI: 21 Eylül 2023 Perşembe dolar ne kadar, euro kaç TL?

Dolar ile ilgili son dakika gelişmeleri Merkez Bankası faiz kararı öncesi ekonomi gündemini yakından takip eden vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Hafize Gaye Erkan'ın TCMB Başkanı olmasının ardından yapılan 2 toplantıda art arda faiz artışlarına giden bankanın Ağustos ayı faiz kararı açıklanmış, TCMB politika faizini yüzde 17,5 seviyesinden yüzde 25 seviyesine çıkarmıştı. Öte yandan Eylül ayı politika faizinin 5 puan yükselişle yüzde 30'a çıkarılması bekleniyor. Dolar ve euro ile ilgili araştırmalar hız kazandı. İşte euro da dahil olmak üzere Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar alış - satış fiyatında son durum...

Merkez Bankası faiz kararı

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI

Merkez Bankası faiz kararı bugün (21 Eylül Perşembe) açıklandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 30 seviyesine yükseltti.

Beklentilere uygun gelen karar sonrasında dolar/TL grafiğinde hafif sıçrama görüldü. Karar öncesinde 26,94 TL olan dolar kuru saat 14:00 itibarıyla 27,07 TL oldu.

dolar

DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar son kapanışını 27.0450 TL'den yaptı.

Dolar/TL kuru alış fiyatı 26.9951 liradan, satış fiyatı ise 27.0166 liradan işlem görüyor.

euro

EURO NE KADAR?

Yüzde -0.04'lük bir değişim yaşayan euro ise bugün aşağı ibreyi gösteriyor.Bir önceki kapanışını 28.7533 TL'den yapan euro şu anda 28.737 TL alış ve 28.7697 TL satış fiyatına sahip.

DOLAR VE EURO CANLI TAKİP EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ
Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler